În dialog cu Vladimir Dohatcu, despre sprijinul și interesul oamenilor pentru natură și WWF | WWF

În dialog cu Vladimir Dohatcu, despre sprijinul și interesul oamenilor pentru natură și WWFVladimir este parte din marea echipă de fundraising a WWF-România și este tot timpul dispus să răspundă cu zâmbetul pe buze celor ce îl contactează, telefonic sau pe email. Știe că fără donații, munca WWF ar fi imposibilă și de aceea, încearcă mereu să fie la curent cu proiectele derulate în România, chiar dacă este la început de drum.

 

  • Cum și când ai ajuns la WWF-România?

 

Lucrez în cadrul WWF-România de aproape un an, mai exact din iunie 2017. Am ajuns aici după ce am văzut un ad pe Facebook, în care era prezentat acest job – Junior Face2Face Fundraising Officer. Am fost atras în primul rând de numele WWF, știind despre unele din proiectele care se fac aici și despre faptul că este o organizație internațională, cât și datorită posibilității de avea un job în care poți ajuta, chiar și dacă indirect (de la un birou) mediul înconjurător. În plus am fost și donator, luând un pluș de pe site-ul de “Pwwfoșenii”.

 

  • Spune-ne ce înseamnă Junior Face2Face Fundraising Officer și mai ales, cum decurge o zi sau o săptămâna de lucru. Care este cel mai dificil lucru pe care l-ai făcut de când te-ai alăturat echipei?

 

Postul pe care îl ocup reprezintă doar o rotiță din cadrul întregului mecanism al departamentului de Fundraising. Practic eu centralizez tot ceea ce realizează colegii noștri faceri, din stradă, contactez telefonic sau pe e-mail donatori pentru a le răspunde la solicitări și realizez multe, multe rapoarte și situații bazate pe diversele nevoi de la momentul respectiv.

Am lăsat ce-i mai bun pentru final, pentru a-ți putea răspunde și la a doua întrebare. Centralizarea tuturor datelor se face într-un program specializat, foarte tehnic. În primele mele luni de lucru, acest software a fost cel mai mare chin pentru mine. Am alergat mult ca să reușesc să-l învăț și să îl folosesc optim, dar într-un final cred că am ajuns sa-l stăpânesc destul de bine.

 

  • Cred că pentru a face aceste lucruri trebuie să știi foarte bine proiectele și echipele WWF din România. Care ți se par cele mai interesante domenii de activitate?

 

Am început să mă familiarizez din ce în ce mai bine cu majoritatea proiectelor implementate de echipele WWF-România, pentru a putea răspunde cât mai bine și corect diverșilor donatori care ne contactează. Cel mai interesant mi se pare ceea ce fac colegii noștri de pe teren, în special descoperirea de noi zone de păduri virgine și cartarea lor pentru a putea fi protejate! Fără munca celor care sunt pe teren, la fața locului, munca noastră de la birouri, ar fi inutilă.

 

  • Care sunt motivele pentru care oamenii cu care discuți aleg să doneze pentru WWF?

 

Eu nu conving în mod direct oamenii să doneze, de acest lucru se ocupa facerii de pe teren și colegul nostru de pe partea de Telemarketing. Cred că eu ajut, prin diversele rapoarte și situații pe care le realizez, la găsirea de modalități cât mai optime pentru strângerea de fonduri. Aș putea spune că poate îi conving, însă într-un mod indirect.

 

  • Ce iți place să faci în timpul liber?


În timpul liber, pe lângă clasicele ieșiri cu prietenii, urmăresc cât de mult fotbal pot, fiind foarte pasionat de acest sport. Am lucrat câțiva ani și oarecum în domeniul acesta, chiar dacă eu am practicat aproape 7 ani baschet. Merg cât de des pot și îmi permite timpul pe stadioane, chiar și la echipe din ligile inferioare. Serile le petrec de multe ori gătind, având un apetit foarte mare pentru rețete noi! Restul timpului liber pe care-l mai am mi-l ocup cu cele 2 pisici pe care le am acasă (un motan și o pisică). Pisica este veterana casei, având-o de aproape 4 ani. Micul motan este o “achiziție” mai proaspătă, pe el găsindu-l anul trecut, prin luna august, chiar în curtea biroului nostru din București, pe când avea cam 2-3 luni. Când l-am văzut așa mic și iubitor nu l-am putut lasă aici și am hotărât să ii duc acasă un tovarăș de joacă celeilalte pisici.

 

  • Cum ți-a schimbat stilul de viață apartenența la WWF?  

 

De când am început sa lucrez la WWF am devenit mai atent cu anumite detalii care ar putea afecta mediul, cu ceea ce mănânc sau mai bine zis cu sursa produselor pe care le consum. O altă schimbare pe care am observat-o este faptul că încerc să transmit din valorile organizației și altor persoane din jurul meu încercând sa le explic diverse lucruri pe care le-am învățat în cele aproape 11 luni petrecute aici.

  • Ai vreun citat sau o filozofie te viață ce te ajută să treci peste zilele mai dificile, acasă sau la birou?

Am un citat care mă ajută în anumite momente, dar nu neapărat dificile. Cred că multă lume ar putea fi ajutată de el - “Temper is a weapon that we hold by the blade”.

 

Interviu realizat de Ștefan Văsuțiu, specialist comunicare WWF-România
Vladimir Dohatcu - WWF-România 
	© Vladimir Dohatcu
Vladimir Dohatcu - WWF-România
© Vladimir Dohatcu

De când am început sa lucrez la WWF am devenit mai atent cu anumite detalii care ar putea afecta mediul, cu ceea ce mănânc sau mai bine zis cu sursa produselor pe care le consum. O altă schimbare pe care am observat-o este faptul că încerc să transmit din valorile organizației și altor persoane din jurul meu încercând sa le explic diverse lucruri pe care le-am învățat în cele aproape 11 luni petrecute aici.

Vladimir Dohatcu

 
	© WWF Partners
Doneaza pentru WWF-România și află mai multe despre proiectele noastre
© WWF Partners
Doneaza
Doneaza