Despre cum un om al cifrelor răzbește într-un ONG de conservare a naturii | WWF

Despre cum un om al cifrelor răzbește într-un ONG de conservare a naturiiÎn mijlocul lunii în care toată lumea sărbătorește femeia, vă propunem să faceți cunoștință cu Laura Gheorghiu, una dintre colegele noastre cu vechime în departamentul Financiar și Administrativ. Înainte de a o lăsa pe ea să se prezinte, îmi doresc să spun că este printre norocoșii care vara merge acasă la mare. Rădăcinile ei se trag din Constanța, însă în cei 4 ani de facultate, Bucureștiul a convins-o să își construiască o viață aici, fapt pentru care îi mulțumim căci astfel ne bucurăm de faptul ca face parte din echipa WWF-România.
În contextul în care și eu sunt întrebată dacă sunt voluntară la WWF, cu ce se ocupă o persoană cu profil financiar într-o organizație non-guvernamentală?

Oooo, într-o organizație non-guvernamentală o persoană cu profil financiar se poate ocupa cu orice: de la pus ștampile pe cutiile de  adopții de animale; de făcut copii xerox sau scan până noaptea târziu pentru o depunere de proiect; de asamblarea birourilor, dulapurilor sau scaunelor, până la partea financiar – contabilă a organizației (raportare pe proiecte pentru donori, bugete, proceduri, audituri pe proiecte și statutar, verificat deconturi, înregistrări facturi, plăți etc.).

De ce ai ales să faci toate acestea într-un ONG și nu într-o societate pe profit?

De această dată nu eu am ales unde să lucrez, ci destinul a hotărât pentru mine. Acum mai bine de 6 ani am avut norocul să fiu aleasă („legenda” spune că motivul ar fi coincidența numelui Gheorghiu și interviul din data de 16 la ora 16 J ) pentru a întregi echipa F&A din cadrul WWF-România. Pentru aceasta îi mulțumesc în special, Anișoarei Cișmașu, directorul financiar de la momentul respectiv.
Sunt fericită că am avut ocazia să văd diferența dintre mediul de lucru în companiile multinaționale și ONG. Nu există termeni de comparație. Aici te simți ca într-o familie cu mulți frați și verișori J. Sper să mă mai pot bucura muți ani de acum înainte.

Chiar dacă munca ta este în cea mai mare parte, muncă de birou, cum reușești să te încarci cu ”natură”?

De fiecare dată când reușesc să găsesc câteva zile libere, evadez la Constanța împreună cu familia. Pentru noi marea este un loc special de unde ne luăm optimismul, veselia și energia  pozitivă. Doar faptul că stau și o privesc, mă liniștește și îmi dă sentimentul de ACASĂ. Iar când nu avem mult timp ne retragem și ne încărcăm cu natură în parcurile din București sau împrejurimi.

Acasă ai doi „pui de oameni” adorabili. Ei știu unde lucrezi? Iubesc natura? Ce activitate preferați să faceți în natură?

Am un băiat de 8 ani, Dani, și o fetiță de 2 ani, Ilinca. Ea este încă mică pentru a întelege ce fac colegii lui mami la serviciu, dar Dani știe și îi place să participe la toate activitățile pentru copii din cadrul evenimentelor WWF. În fiecare an așteaptăm cu nerăbdare ultima sâmbătă din luna martie în care stingem lumina, îi cântăm Mulți Ani Trăiască Pământului, aprindem lumânările și servim cina în acest decor departe de sursele de energie electrică. Toate acestea se întâmplă atunci când nu suntem în parc cu mic, cu mare să sărbătorim Earth Hour alături de prieteni, familie și colegi.

Dacă ar fi să descrii un colț de lume apropiat sufletului tău, care ar fi acesta și cum arată el?

Cel mai apropiat colț sufletului meu este ACASĂ, deoarece acolo am tot ce iubesc mai mult.
 
Interviu realizat de Ioana Cenușă, Senior Specialist comunicare, WWF-România
 
	© Daniel Damaschin
© Daniel Damaschin
Doneaza
Doneaza