Cine îți răspunde la telefonul WWF-România din București? Cum cine?! Florentina Attia | WWF

Cine îți răspunde la telefonul WWF-România din București? Cum cine?! Florentina AttiaEste unul dintre veteranii biroului WWF-România, absolventă a Facultății de Marketing și Afaceri Economice Internaționale, cunoscută pentru bucatele senzaționale pe care le pregătește pentru cei dragi și pentru lucrușoarele pe care le manufacturează cu ocazia Mărțișorului și nu numai. Odată ce reușești să ajungi la sufletul ei, vei descoperi un om bun, cald, un prieten pe care te poți baza necondiționat. A venit momentul să o cunoaștem pe Florentina Attia, asistent administrativ, cea care vă întâmpină atunci când ne vizitați și vocea care vă răspunde la telefon atunci când sunați la biroul din București.
De cât timp faci parte din echipa WWF-România și ce a însemnat asta în evoluția ta?

WWF-România este a doua mea familie, cea care m-a adoptat acum mai bine de  7 ani pe 07.07.2007; se pare că acest „07” mi-a purtat noroc :) În tot acest timp am reușit să învăț lucruri pe care nu le mai făcusem până la acea vreme: cum se administrează un birou, contabilitate primară si organizarea de evenimente. Cea din urma mi-a placut cel mai mult și este munca pe care mă concentrez astăzi.

Dar ca om?

Munca într-o organizație nonguvernamentală este încărcată cu energie pozitivă, fapt care m-a ajutat și mă ajută în continuare foarte mult să devin un om care învață cum să interacționeze cu ceilalți, să îi asculte cu răbdare chiar și în momentele mai tensionate. Am reușit să fac cunoștință cu natura într-un mod în care nu o mai făcusem până atunci, să o îndrăgesc, să o prețuiesc și să o protejez chiar și prin lucruri simple, cum ar fi reciclarea sau consumul produselor sănătoase.

Descrie-ne o zi din viața ta de „panda”.

Cum deja au spus colegii mei în celelalte interviuri, nicio zi nu seamănă cu cealaltă; fiecare zi este un moment unic  în care se întâmplă ceva important, fie că vorbim despre depunerea unui proiect nou,  raportarea unuia finalizat sau în curs de desfășurare sau organizarea WWF Open Day.

În plus față de chestiunile care țin de recepție si secretariat, le ofer sprijin colegilor din celelalte departamente în organizarea diferitelor evenimente interne sau externe. De exemplu, în acest moment avem în derulare organizarea a patru evenimente.

Ne poți împărtăși o experiență de pe teren care te-a marcat, chiar dacă în cea mai mare parte a timpului ești la birou?

cu privirea visătoare și cu un zâmbet larg pe chip începe povestea  Îmi amintesc cu drag evenimentul organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării de acum trei ani în Gîrcov, județul Olt, în cadrul proiectului Green Borders. Pentru acel eveniment, ca de altfel pentru multe alte evenimente WWF-România, am pregătit prăjituri pentru cei peste 100 de participanți. îmi povestește râzând Am copt prăjituri două nopți și doua zile. In dimineața evenimentului, când au venit colegii după mine, am scos ultima prăjitură din cuptor, am acoperit tava fierbinte cu un prosop si am pornit la drum, de somn nici nu a putut fi vorba, doar la prânz ne așteptau copiii! Ca de obicei, a fost o zi cu peripeții, cu mutat prăjiturile în mijlocul zilei de sâmbătă în frigiderul din primărie, întins mese afară, în curtea Căminului Cultural din Gîrcov, cu vânt și fețe de masă zburate, îmbrăcat fetițe, făcut cocuri de balerine…

Cu toate acestea, nimic nu se compară cu fericirea de a vedea o comunitate implicată, o comunitate care înțelege importanța unui colț de natură sănătos, care funcționează sănătos; să vezi copii care își aduc părinții la întâlnirile noastre și care îi determină să facă o schimbare cât de mică, însă care pe termen lung se dovedește câștigătoare. De fiecare dată sunt mândră să îmi văd colegii pe teren, în „câmpul muncii” implicați și mulțumiți de munca lor, iar acea zi a fost una dintre acele zile.
 
Interviu realizat de Ioana Cenușă, specialist comunicare
 
	© Doru Oprișan
© Doru Oprișan
 
	© Doru Oprișan
© Doru Oprișan
Doneaza
Doneaza