„Fiecare dintre noi poate deveni un supererou înzestrat cu superputeri” | WWF

„Fiecare dintre noi poate deveni un supererou înzestrat cu superputeri”„Îmi place să încerc lucruri noi care mă scot din zona de confort și îmi propun să fac asta măcar o dată pe lună. Îmi place să joc fotbal, baschet, tenis cu piciorul, volei și uneori pictez; recent, am jucat și într-o piesă de teatru, în urma unui curs de actorie. Am absolvit facultatea de comunicare, specializarea Publicitate. Inițial, îmi doream să lucrez în publicitate, dar pe parcurs mi-am dat seama că sunt atrasă mai mult de partea de comunicare și vreau să fac asta pentru o cauză.” Faceți cunoștință cu unul dintre supereroii echipei noastre, Anca Ciobanu, Coordonator strângere de fonduri prin dialog direct.
Cum a început aventura ta în lumea WWF?

Eram fan WWF de mult timp.  În facultate am realizat alături de colegi un proiect fictiv  pentru WWF și le spuneam  prietenilor că  vreau  să adopt un urs. Într-o zi am aflat de oportunitatea de a deveni Ambasador Panda și am aplicat fără să stau pe gânduri.
Așa am ieșit pentru prima dată în stradă să discut cu oamenii despre WWF, urși și păduri virgine. Îmi amintesc că a urmat o zi cu peripeții; am alergat o stație de autobuz după un donator de la care uitasem să iau numărul de telefon.

De ce ți-ai dorit să lucrezi ca Ambasador Panda?

Înainte de interviu prietenii mă întrebau ce presupune activitatea și le răspundeam că pentru mine nu contează, este WWF!
Mi-am dorit să fiu Ambasador Panda pentru că eu cred în supereroi și știu că fiecare dintre noi poate deveni  unul, dacă se implică. Aceasta este superputerea pe care o ai ca Ambasador Panda: reușești să schimbi lumea în bine. Ce e minunat e că poți transmite această superputere, convingându-i și pe cei din jur  să se implice  în programele noastre prin susținerea cu ajutorul programului de debit direct, aceștia devenind la rândul lor supereroi.

Dar ce înseamnă să fii Ambasador Panda și de ce fiecare tânăr ar trebui să fie cel puțin o zi în viață Ambasador Panda?

Să fii Ambasador Panda înseamnă să schimbi în fiecare zi de muncă lumea în care trăim. Zi de zi, discutăm cu oameni diferiți, le povestim despre proiectele WWF-România și despre cum putem construi împreună un viitor în care să trăim în armonie cu natura. Zilnic, îți faci prieteni noi și îți dezvolti abilități de care vei avea nevoie pe  viitor indiferent de domeniul ales.
Nu cred că este un job pe care îl poate face toată lumea; tinerii curajoși pentru care mediul de muncă ideal nu se rezumă la un birou și un capsator ar trebui să încerce să fie ambasadori, cel puțin o zi din viață.

Ești unul dintre cei mai buni Ambasadori Panda până în acest moment. Ce calități ai sau ți-ai dezvoltat lucrând cu susținătorii noștri din stradă?

La început m-a ajutat deschiderea de a discuta cu oameni necunoscuți și nu mă lăsam afectată de indiferență sau refuzuri.  Cel mai important este să crezi în ceea ce faci, asta îți dă puterea să faci orice. Pe pacurs mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare, persuasiune, negociere, argumentare, vorbire în public și gestionare a refuzurilor.

Descrie-mi cea mai frumoasă zi pe care ai trăit-o în familia WWF.

E greu să aleg o singură zi, mereu sunt zile frumoase în stradă, la birou, în zonele de proiect. Printre cele mai frumoase la egalitate sunt două: ziua  în care am fost pentru prima oară în pădurea virgină de la Șinca Veche unde am văzut „beneficiarii” proiectelor noastre și ziua în care zimbrii au fost reintroduși  în Muntii Țarcu, după mai bine de 200 de ani de la dispariție.

La rândul tău ești o iubitoare a animalelor, însă cum se împacă dragostea pentru pisici cu cea pentru ursuleții panda?

Cum pisica mea se transformă pe zi ce trece  într-un râs, specie protejată și pentru care WWF-România are, de asemenea, un program de adopții, se împacă de minune. Din când în când motanul devine gelos pe WWF și se răzbună furând orice obiect cu logo-ul panda pe care îl vede, însă lucrăm la asta.
 
Interviu realizat de Ioana Cenușă, specialist comunicare
 
	© Doru Oprisan
© Doru Oprisan
 
	© Doru Oprisan
© Doru Oprisan
 
	© WWF
© WWF
 
	© WWF
© WWF
Doneaza
Doneaza