WWF în lume | WWF

WWF în lume rel=
Birourile şi programele WWF, martie 2010
© WWF

 Misiunea WWF la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

Proiectele WWF din cele 100 de ţări în care organizaţia este prezentă se grupează în jurul a cinci direcţii principale:


Păduri

Cu peste 150 de operatori forestieri în întreaga lume şi peste 300 de proiecte în teren bazate pe studii ştiinţifice şi cu acţiuni de lobby în fiecare dintre ţările în acre activează,  WWF alocă anual peste 40 milioane dolari proiectelor de soluţionare a problemelor şi de înlăturare a ameninţărilor cărora sunt expuse pădurile din întreaga lume.

Citeşte mai mult...


Ape dulci

Se estimează că, în anul 2025, două treimi din populaţia lumii se va confrunta cu problema lipsei de apă. Apa dulce reprezintă o resursă absolut vitală pentru omenire. Ca un motor gigantic ce lucrează fără întrerupere, circuitul apei şi ecosistemele inerente constituie suportul vieţii pe planeta noastră.

Citeşte mai mult...


Oceane şi zone de coastă

71% din suprafaţa Pământului este acoperită de oceane.Pescuitul excesiv, gospodărirea necorespunzătoare şi distrugerea habitatelor au dus la o scădere masivă a resurselor globale de peşte, care, în prezent, au atins cel mai scăzut nivel cunoscut în istorie. WWF acţionează în direcţia asigurării unei exploatări durabile a resurselor de peşte şi a înfiinţării unei reţele de arii protejate marine bine gopodărite, care să includă cel puţin 10% din oceanul planetar.

Citeşte mai mult...


Specii ameninţate

Mii de specii de plante şi animale sunt supuse unor ameninţări din ce în ce mai mari. Zi de zi, presiuni suplimentare precum pierderea habitatului, comerţul ilegal, vânătoarea excesivă, poluarea şi efectele schimbărilor climatice şi ale dezvoltării economice haotice îşi iau tributul din natură.


Citeşte mai mult...


Schimbări climatice

Schimbarea regulată a climei pe glob determină succesiunea anotimpurilor şi reglează modelele climatului. Modificarea climei şi încălzirea globală reprezintă probleme de importanţă vitală. Nivelul tot mai ridicat al poluării aerului ameninţă supravieţuirea naturii şi viaţa oamenilor, pe tot cuprinsul globului.

Citeşte mai mult...

Poluare

Poluarea produsă de substanţe chimice toxice ameninţă viaţa pe planeta noastră. Fiecare ocean şi fiecare continent, de la tropice până la regiunile polare, cândva imaculate, sunt astăzi contaminate.

Citeşte mai mult...


Birouri şi reprezentanţe WWF

Consultă aici lista completă a birourilor şi reprezentanţelor WWF din întreaga lume.Vrei să contribui la proiectele WWF? Citește cum te poți implica pentru urs, râs sau tigru

În fața amenințărilor majore, fără precedent, pe care mediul înconjurător le înfruntă astăzi- în special schimbările climatice și folosirea irațională a resurselor- WWF se va concentra pe prioritățile globale de protejare a naturii, care vor putea produce o schimbare reală și de durată.

James Leape, Director General WWF International

 
© Therese Aziz
Sediul WWF International, Gland, Elvetia
© Therese Aziz

Politica WWF de prevenire și investigare a fraudei și corupției

  • Pentru a reclama cazuri de fraudă care implică angajații WWF, sunați la: 08008 94440, număr pentru România.


Doneaza
Doneaza