Economisește hârtia | WWF

Economisește hârtiaHârtia e mult prea valoroasă pentru a o risipi

În lume se consumă un milion de tone de hârtie în fiecare zi. Prea mult din această cantitate este folosită în mod iresponsabil şi nejustificat, iar acest lucru creează o presiune imensă asupra mediului.
Ce pot eu să fac?

Ca individ: reciclează hârtia acasă şi la birou.

Ca firmă: cumpără hârtie produsă responsabil  - recicaltă și certificată FSC - şi ajută astfel ca industria producătoare de hârtie şi celuloză să devină mai responsabilă.

De ce să economiseşti hârtia?

Folosirea hârtiei este în creştere peste tot în lume. Creşterea producţiei ameninţă unele dintre ultimele păduri naturale, oamenii şi animalele sălbatice care depind de ele.

Mai mult, cererea crescândă de hârtie contibuie, în mod semnificativ, la accelerarea schimbărilor climatice.


Ponturi pentru reducerea consumului de hartie
pocket book rating 
	© WWF Switzerland
Utilizarea hârtiei recliclate de către marile edituri ar fi unul dintre paşii de bază pentru protejarea pădurilor noastre.
© WWF Switzerland
Mediul de afaceri şi oamenii de rând trebuie să contribuie la reducerea cantităţii de hârtie care se consumă în fiecare zi, în întreaga lume. Află mai mult!

Verifică hârtia!

Folosirea cu măsură a hârtiei este foarte importantă, însă la fel de important este să ştim cu ce fel de hârtie avem de a face. Check your paper este o bază de date online le permite celor care achiziționează hârtie să identifice produsele cu cel mai mic impact asupra mediului înconjurător.
Doneaza
Doneaza