Redirecționează 3.5% | WWF
© WWF România

Sănătatea noastră depinde direct de sănătatea planetei!

Doar în ultimii 50 de ani, am pierdut 60% din totalul populației de specii sălbatice terestre și 83% din cel al speciilor acvatice, la nivel global.* În prezent, în medie, 25% din speciile de pe glob sunt amenințate cu dispariția. În România, râsul și sturionul sunt în topul speciilor aflate în pericol.

Este mai clar ca niciodată că conservarea și menținerea ecosistemelor și a beneficiilor pe care acestea ni le asigură este esențială pentru protejarea sănătății și bunăstării noastre. Dovezile științifice cu privire la faptul că supraexploatarea resurselor naturale de către oameni reprezintă unul dintre factorii care au stat la baza răspândirii de noi boli (Ebola, HIV, SARS) sunt din ce în ce mai numeroase. Deci distrugerea biodiverisității nu are cum să nu impacteze viața noastră de zi cu zi, iar criza creată de Covid-19 este un exemplu elocvent în acest sens.

Dar încă nu este totul pierdut. Avem încă șansa să restabilim echilibrul. Poți ajuta chiar astăzi!

Redirecționeză înspre WWF România 3.5% din impozitul tău pe venit și noi, cu ajutorul tău, vom monitoriza și proteja natura sălbatică din România.

*Sursă: Raportul Planeta vie 2018

Cum redirecționezi?
Nu te costă nimic! Este o sumă deja existentă, o parte (3.5%) din impozitul tău anual pe venit destinat statului român. Eliberează cei 3.5% din captivitatea fiscală în 3 pași simpli:

Pas 1
Descarcă formularul

Pas 2
Completează formular

Pas 3
Trimite formular până pe 30 iunie 2020

Ești salariat sau pensionar?
  • Descarcă Formularul 3.5% de AICI

Ai alt tip de venit, din activități independente?
  • Descarcă Formularul 3.5% de AICI și
  • Descarcă Declarația Unică de AICI

*pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
Direct în format electronic, cu aplicația Adobe Reader sau
De mână, cu majuscule doar la secțiunile:
Ești salariat sau pensionar?
  • I. Date de indentificare contribuabil
  • II.B.2. Optiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 sau 2 ani
Ai alt tip de venit, din activități independente?
  • I. Date de indentificare contribuabil
  • III. Optiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 sau 2 ani
  • Nu uita de Declarația Unică
Descarcă, printează și semnează la secțiunea: semnătură contribuabil (stânga jos)
  • Printat și scanat sau direct în format electronic, direct către noi, la adresa  [email protected], urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.) sau
  • La sediul WWF – în original (detalii pe e-mail la adresa [email protected]sau
  • La Administrația Finaciară de care aparții – în original (depunere sau prin poștă cu recomandată) sau
  • Pe Spațiul privat virtual (serviciu online ANAF), aici

Ce facem cu sumele strânse?
Fiecare contribuție contează pentru că duce acțiunile noastre cu un pas mai aproape de realizarea obiectivului ambițios: 0 extincții în rândul speciilor valoroase din România.

Important de știut:

• Data până la care poți trimite Formularul 3.5% este 30.06.2020.
  • Aceasta NU este o donație. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2019. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.
  • Poți face totul online -  în contextul pandemiei recomandăm să evitați deplasările și să trimiteți formularul către noi:
          1. Descarcă formularul de mai sus conform încadrării tale
          2.Completează câmpurile editable
          3. Semnează folosind semnătura olografă
          4. Ni-l trimiți pe adresa [email protected]
  •  Pentru a semna cu semnătură olografă:
          1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
          2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
          3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
          4. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată.
    Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.
  • Formularele din această pagină sunt precompletate cu datele fiscale ale WWF.
  • Rubrica “Sumă” nu trebuie completată; inspectorul fiscal va face acest lucru.
  • Nu este necesar să atașezi fișa fiscală.
  • Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate / buletin); adresele Administrațiilor Financiare le poți vedea AICI.
  • Pentru ca formularul să fie validat de Administrația Financiară și fondurile redirecționate către WWF, trebuie să completezi de mână, cu majuscule, citeț și corect.
  • Adresa la care se afla sediul WWF este: Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 29, clădire Afi Tech Park 1, etaj 3, sector 5, București, cod poștal 050881.
  • În cazul în care ai deja un formular care nu este completat, datele WWF sunt:
    • Asociația WWF Programul Dunăre-Carpați România;
    • Codul de identificare fiscală al entității nonprofit: 18742789;
    • Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit: RO84 BACX 0000 0000 3265 7250.
  • Dacă opții venituri din activități independente impuse pe bază de norme de venit, anul acesta, trebuie să completezi Formularul 3.5% și Declarația Unică; redirecționarea nu se mai face doar pe baza Declarației Unice ca în anii anteriori (valabil pentru PFA).
  • Ne poți redirecționa cei 3.5% și pe www.redirectioneaza.ro.

Abonează-te la newsletterul WWF și intră în comunitatea oamenilor care construiesc un viitor în armonie cu natura!