Redirecționează 2% din impozitul pe venit către WWF | WWF

Dacă toți cei care își doresc cu adevărat să ajute planeta ar reuși, viitorul ne-ar surâde mult mai liniștit. Modalitățile de implicare în acțiunile de protejare și conservare a naturii sunt diverse și accesibile, iar ceea ce face diferența este gradul de implicare și de informare.

Începem cu multe mulțumiri la adresa celor care deja, de ani buni, redirecționează 2% din impozitul pe venit către WWF Romania. Cu ajutorul lor, reușim să strângem fonduri importante care sunt esențiale pentru acțiunile de monitorizare a speciilor și protejare a pădurilor virgine. Redirecționarea impozitului pe profit se poate face de către orice angajat, anual sau lunar, prin completarea unui formular. În cazul în care acest formular nu este depus, suma de bani existentă merge către stat. Angajatul nu plătește nimic, întrucât este vorba de o sumă deja existentă, aferentă câștigului sau pe parcursul unui an. De aceea, vă îndemnăm să eliberați 2% din captivitatea fiscală în natură. Fiecare contribuție contează, fiecare om care devine parte din comunitate duce acțiunile un pas mai departe.

Din luna martie avem o veste și mai bună! Mai nou, contribuabilii pot opta pentru a redirecționa 2% lunar din impozitul pe venitul din salarii către organizațiile non-profit. Aprobarea a venit prin Ordonanța de urgență nr 18/2018 din 15 martie 2018, publicată în MO nr 260/23.03.2018. Ca bază legală, vorbim despre codul fical, articolul 79, alineatul 4.
Opțiunea se exercită în scris de către contribuabil și se aplică începând cu impozitul datorat pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor aferente lunii următoare celei în care contribuabilul a depus cererea la angajator. Opțiunea rămâne valabilă pentru cel mult 2 ani fiscali consecutivi. 
 

Dacă vrei să donezi anual, data limită este 31 iulie 2019 și trebuie să urmezi pașii de mai jos:

1. Completezi un formular:

Completează Declarația 230 sau descarca formularul aici daca ai semnatură electronică, dacă în 2018 ai avut venituri numai din salarii sau pensii, sau Declarația unica, dacă în 2018 ai realizat și alte venituri (din salarii sau activități independente sau numai din activități independente).

2. Îl trimiți la Administrația Financiară de care aparții:

• prin poștă, cu scrisoare recomandată;
• îl depui direct la registratura administrației financiare sau folosești serviciul online ANAF, Spatiul privat virtual, disponibil aici. 

© WWF

Important de știut:

• Data până la care poți trimite formularul este 31 iulie 2019.
• Dacă ai semnatură electronică, poți face tot procesul online.
• Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate / buletin);
• Adresele Administrațiilor Financiare le poți vedea AICI;
• Pentru ca formularul să fie validat de Administrația Financiară și fondurile direcționate către WWF, trebuie să completezi de mână, cu majuscule, citeț și corect.
• Formularele sunt pretipărite cu datele fiscale ale WWF, tu trebuie să completezi doar datele tale personale și să semnezi.
• Rubrica “Suma” nu trebuie completată. Inspectorul fiscal va face acest lucru.
• Nu este necesar să atașezi fișa fiscală.
• În cazul în care ai deja un formular, care nu este completat cu datele WWF, acestea sunt:

Asociația WWF Programul Dunăre-Carpați România
Codul de identificare fiscală al entității nonprofit:18742789
Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit:RO84 BACX 0000 0000 3265 7250

 

Îți mulțumim! Împreună, este posibil!

Abonează-te la newsletterul WWFapte bune și intră în comunitatea oamenilor care construiesc un viitor în armonie cu natura

Dacă te-ai alăturat celor care susțin WWF prin redirecționarea a 2% din impozit, îți mulțumim și te încurajăm să te mândrești cu asta și să-ți inspiri și prietenii! Arată-le fapta ta bună și descarcă un cover Facebook special dedicat, apăsând pe butonul de mai jos:

Download Cover Photos