Maratonul Internațional București 2014 | WWF

Maratonul Internațional București 2014

rel=
© Liviu Albei
Maratonul Internațional București 2014 a fost prima competiție de alergare în cadrul căreia WWF-România a fost partener caritabil al cursei. Numărând a 7-a ediție, evenimentul organizat de Asociația Bucharest Running Club a avut loc în 4-5 octombrie 2014 și au participat peste 8000 de alergători din întreaga lume.

În perioada de pregătire dinaintea cursei, membrii echipei au primit sfaturi despre cum se pot antrena eficient în cadrul unui Ghid de alergare și strângere de fonduri; au fost organizate întâlniri la sediul WWF, petreceri tematice și alergări împreună în parcurile din București, legându-se o frumoasă relație de prietenie între alergători.

În ziua cursei au luat startul peste 100 de alergători TEAM Panda-WWF, care au participat la probele de maraton, semimaraton și cursa populară, însumând 16702.7 km alergați. Pe lângă susținătorii WWF, s-a alăturat echipei noastre alpinistul Alex Găvan, ambasador WWF, care a alergat primul său semimaraton, iar din echipa WWF au fost 7 alergători, printre care Teo Iordache de la biroul WWF International și directorul WWF-România, Magor Csibi.

Alergătorii din TEAM PANDA -WWF care au dorit să strângă  și fonduri pentru protejarea naturii din România  (susținând astfel  proiectele de conservare ale WWF-România), au folosit platforma Galantom, cea mai simplă și transparentă metodă de strângere de  fonduri  online.  Mulțumim celor 25 de alergători -fundraiseri care au strâns suma de 17.368 lei și celor 197 de donatori care au arătat că le pasă de natură.

Multumim și celor peste 30 de voluntari care ne-au ajutat în weekendul cursei,  la cortul WWF, la punctul de hidratare și la încurajarea alergătorilor pe traseu. Voluntariatul la evenimente sportive este un mod grozav de a-ți petrece ziua și de a contribui la o cauză de care îți pasă.

Mulțumim celor implicați în TEAM PANDA- WWF: alergători, voluntari, susținători și donatori, echipei de alergători Garanti. Felicitări tuturor și ne revedem în 2015!

Vrei să participi cu TEAM PANDA-WWF la evenimentele viitoare? Scrie-ne un mesaj la [email protected] cu subiectul: “Înscriere în TEAM PANDA- WWF” și vom lua legatura cu tine pentru a-ți trimite noutățile legate de alergare și cum ne poți susține.