Green Borders | WWF

rel=
Green Borders
© WWF
WWF a demarat în ianuarie 2009, proiectul LIFE Nature "Conservarea transfrontalieră a cormoranului mic şi raţei roşii în situri cheie din România şi Bulgaria", în lungul Dunării Inferioare, sau Green Borders

Doar 18.000 de perechi de raţă roşie şi 39.000 de perechi de cormoran mic mai cuibăresc astăzi în Europa. Lunca Dunării Inferioare găzduieşte un număr reprezentativ al celor două specii de păsări, 7% din populaţia europeană de raţă roşie şi 17% din exemplarele de cormoran mic trăind în această zonă, conform raportului "Păsările din Europa" publicat de BirdLife International în 2004. De aici şi nevoia implementării unui proiect precum Green Borders.

Obiectivul proiectului Green Borders este de a asigura condiţiile de viaţă pentru cele două specii prin:

• reconstrucţia zonelor de cuibărire şi hrănire;

• aplicarea celor mai bune practici pentru gestionarea pescăriilor, precum şi a gestionării stufului şi a pădurilor în siturile Natura 2000;

• furnizarea unor alternative pentru diminuarea pagubelor provocate de cormorani în pescării;

• eliminarea mortalităţii speciilor cauzate de vânătoarea accidentală sau intenţionată;

• informarea comunităţilor locale asupra importanţei celor două specii şi atragerea de fonduri pentru activităţi alternative care să sprijine măsurile de conservare specială necesare speciilor.

Mai multe informaţii despre proiect puteţi citi pe site-ul www.green-borders.eu

Proiectul LIFE Green Borders este realizat prin contribuţia instrumentului LIFE+ al Comisiei Europene.

© European Comission
LIFE logo