Rezervația Biosferei Delta Dunării | WWF

rel=
Pelicani în Delta Dunării
© Manuel Presti
Importanţa Deltei Dunării pentru conservarea naturii se află în diversitatea ecosistemelor și bogăţia faunei sale - în special a speciilor de păsări care trăiesc aici -pentru care a și fost recunoscută la nivel internaţional (Ramsar, UNESCO, World Heritage). Activitățile propuse se desfășoară în colaborare cu comunitățile locale din CA Rosetti și Sfântul Gheorghe.

Proiectul vizează, în principal, integrarea măsurilor de conservare cu dezvoltarea locală prin promovarea antreprenoriatului pentru natură ca bază pentru prosperitatea comunităților din Delta Dunării. Inițiativa WWF- România pune accentul pe refacerea proceselor naturale care au modelat peisajul deltaic, managementul erbivorelor și reintroducerea speciilor dispărute (castorul, cerbul) care au contribuit la menținerea acestor procese. Atingerea acestui obiectiv oferă siguranța că biodiversitatea Deltei Dunării va fi menţinută şi îmbunătățită printr-un mixt de măsuri de conservare, managementul faunei sălbatice şi o dezvoltare si promovare a afacerilor care contribuie la conservarea naturii.

De asemenea, proiectul va oferi ocazia comunităţilor locale, societății civile şi autorităţilor locale să joace un rol important în modelarea dezvoltării durabile a Deltei Dunării.