Noutăți | WWF

Noutăți

rel=
Atelier de lucru - infrastuctura de vizitare in zona ariei naturale protejate Codrii Seculari de la Strambu Baiut
© Stefan Vasutiu/WWF-Romania

Planificarea infrastructurii de vizitare în zona ariei protejate Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț

Atelier de lucru - 27 mai 2019
Cum poate fi îmbunătățit turismul în ariile protejate Natura 2000 ori UNESCO ce conțin păduri virgine, în țară sau în Maramureș? Care sunt elementele de infrastuctura actuală? Câți vizitatori poate susține zona Băiuț?

Acestea sunt doar câteva din întrebările la care s-a găsit răspuns în cadrul workshop-ului de o zi, organizat luni, 27 mai, în Ungureni. La întâlnire au participat specialiști în turism ori administrarea pădurilor și a ariilor protejate, antreprenori, cunoscători ai zonei, ONG-uri.

Informațiile obtinute aici vor fi folosite pentru realizarea planului de management pentru situl de importanță comunitară ROSCI0285 Codrii Seculari de la Stâmbu Băiuț, arătând ce tip de infrastructură poate fi construită pentru dezvoltarea zonei privind menținerea unui turism responsabil.
Atelier de mestesuguri traditionale - Tara Lapusului, zona Rogoz-Baiut rel=
© Stefan Vasutiu/WWF-Romania

Atelier de lucru - activități tradiționale din zona Băiuț

Primul workshop organizat în cadrul proiectului a reunit experți în turism, etnografie, muzeografi, meștesugari și artizani
Pe data de 12 decembrie 2018, în cadrul proiectului “Elaborarea Planului de Management pentru situl de importanță comunitară ROSCI0285 Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț”, a fost organizat primul atelier de lucru de meșteșuguri tradiționale.

Întâlnirea a reușit să strângă la un loc o parte din meșteșugarii sau artizanii zonei, să prezinte problemele cu care aceștia se confruntă, să identifice alte activități asemănătoare și să sublinieze rolul naturii în furnizarea resurselor. Sesiunea de o zi a reușit, de asemenea, să arate, în mod practic, cum se desfășoară aceste preocupări și să imortalizeze câteva din produsele rezultate.