Vestitorii Primaverii | WWF
© WWF ROMANIA

Schimbările climatice au ajuns să dea de furcă până și datinilor străvechi și iubitorilor de tradiții. Din cauza încălzirii globale, ghiocelul oferit de 1 și 8 Martie drept sol al începutului de primavară, răsare încă de la sfârșitul lunii decembrie. Astfel aventurosul vestitor, de voie de nevoie, ne-a cam lasat baltă pentru începutul de martie. Până și zambilele, freziile, lalelele și narcisele pot fi dăruite încă din ianuarie, mai nou.
Cum vremurile disperate cer abordări inovative ne-am gândit că ce alt simbol poate să fie mai potrivit în a exprima renașterea și o nouă șansă la viață dacă nu plușurile WWF – simboluri ale speranței date speciilor amenințate.

Dă de veste că primavara a sosit, oficial!

Adopă simbolic, prin donație, un urs, râs, panda sau tigru și:

»  dai o șansă în plus la viață animalelor sălbatice aflate în afara ariilor protejate

»  învestești plușul primit ca simbol al donației, în rolul de vestitor al primăverii pentru o persoană dragă ție

Adopta acum!

Alege-ți cu înțelepciune solul

Deși esența mesajul este aceeași – primăvara aduce prin tine o speranță la viață speciilor valoroase – modul și tonul pe care este spus diferă de la un mesager la altul.

Lynx Lynx sau Felina Carpatilor

Elegant și majestuos povestește de vremuri demult apuse în care cutreiera codrii alături zimbri.
Dă-i o șansă la un trai fără braconaj și fără activități umane care îi invadează habitatul!

Adopta un ras

Ursus Arctos sau clasicul Mos Martin

Cu un mormăit baritonal amintește de basmele copilăriei (din care e nelipsit) și de lunga istorie petrecută alături de poporul român. Nu degeba e considerat animalul-legendă al României.
Dă-i o șansă să aibă un habitat intact!

Adopta un urs

Panthera Tigris sau Regele asiatic

Răgetul său ferm răzbate tocmai din miturile populare asiatice unde este reprezentat ca simbolul al puterii și regalității. Motive pentru care a și fost vânat fără milă.
Dă-i o șansă la viață, fără braconaj!

Adopta un tigru

Ailuropoda Melanoleuca sau Jucausul durduliu

Blând și liniștit – simbol al Chinei –este văzut, încă din vechime, drept semn al echilibrului și armoniei între yin și yang. Chiar dacă e protejat, arealul său natural e amenințat de încălzirea globală.
Dă-i o șansă!

Adopta un panda

Cum ne ajută adopția ta să dăm o șansă biodiversității din România? ?

»  să identificăm și să securizăm coridoare de migrație pentru animalele sălbatice
»  să luptăm împotriva braconajului
»  să ajutăm la crearea unei legislații care să protejeze pădurile virgine din România, habitatele vieții sălbatice

Aboneaza-te la newsletterul WWF !