Earth Hour 2013 | WWF

Earth Hour 2013 rel=
Earth Hour la Cluj
© Alin Bălănean

Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea în care trăim

Campania Earth Hour 2013 începe cu Competiṭia pentru Capitala Earth Hour. Cele 13 oraṣe care s-au înscris în competiție sunt: Adjud, Botoşani, Buftea, Bucureşti, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Pitești, Ploiești, Roman, Slatina și Timișoara. Cele trei finaliste care se luptă pentru titul de Capitala Earth Hour 2013 sunt: Botoṣani, Ploieṣti și Timiṣoara. Proba finală se dă între locuitorii celor 3 orașe și are scopul de a testa capacitatea și dorința acestora de a se mobiliza și de a se solidariza pentru a face ca orașul lor să câștige competiția și pentru a da un exemplu pozitiv de comportament civic și responsabil față de mediul în care trăiesc. Așadar, oraşul în care va fi colectată cea mai mare cantitate de PET-uri într-o singură zi – 9 martie va fi desemnat Capitala Earth Hour România 2013 și va avea dreptul să organizeze marele eveniment Earth Hour din data de 23 martie.

Anul acesta, în cadrul campaniei Earth Hour, WWF România a lansat și un concurs de design pentru tricoul oficial Earth Hour, care a fost promovat pe site-uri de design, artă și cultură urbană, dar și în cadrul celor mai mari universități din domeniul artelor și design-ului, din București, Iași și Timișoara. Au fost primite 59 de propuneri pentru designul tricoului oficial Earth Hour. Câṣtigătorul concursului a fost Paul Popa din Sibiu, pasionat de arte plastice și cu experiență în arte grafice, care a creat un design original ce capturează esența mesajului Earth Hour dar și referințe la misiunea organizației WWF. Tricoul Earth Hour va fi purtat de către echipa Earth Hour pe 23 martie în cadrul evenimentului principal; toți susținătorii Earth Hour și WWF sunt invitați de asemenea să-l poarte ca semn al atașamentului lor față de cauza noastră. Acesta poate fi achiziționat de pe site-ul Green Cat, 11 lei din fiecare vânzare mergând înspre proiectele de conservare pe care WWF le derulează în România. 
 rel=
Design-ul tricoului oficial Earth Hour în România
© WWF România
Earth Hour va avea loc pe 23 Martie între orele 20:30 ṣi 21:30. Earth Hour a devenit mai mult decât o acṭiune simbolică de stinge a lumina. A devenit o miṣcare care generează acṭiuni reale pentru comunitatea în care trăim. Echipa Earth Hour din cadrul WWF România invită pe toată lumea să se alăture acestei mișcări de amploare globală ṣi să invite mai departe și alte persoane să participe. Pentru mai multe detalii cu privire la campania de anul acesta, dar și lista evenimentelor care vor avea loc în toată țara de Earth Hour, vă rugăm consultați site-ul oficial Earth Hour în România: www.ora-pamantului.ro.
Earth Hour nu ne invită numai să respectăm natura, ci ne invită și să ne respectăm pe noi înșine, în acest fel ajungând să îi respectăm pe cei din jur, să respectăm tot ce ne înconjoară, devenind mai responsabili și înțelegând că, deși suntem cu toții diferiți, comportându-ne ca o comunitate putem să schimbăm lumea în care trăim. În avalanșa veștilor negative livrate sistematic în fiecare zi, această manifestare ne oferă o gură de oxigen și ne învață că nu suntem singuri.

Magor Csibi, Director WWF-România

Doneaza
Doneaza