Earth Hour 2013 | WWF

rel=
Earth Hour la Cluj
© Alin Bălănean

Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea în care trăim

Campania Earth Hour 2013 începe cu Competiṭia pentru Capitala Earth Hour. Cele 13 oraṣe care s-au înscris în competiție sunt: Adjud, Botoşani, Buftea, Bucureşti, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Pitești, Ploiești, Roman, Slatina și Timișoara. Cele trei finaliste care se luptă pentru titul de Capitala Earth Hour 2013 sunt: Botoṣani, Ploieṣti și Timiṣoara. Proba finală se dă între locuitorii celor 3 orașe și are scopul de a testa capacitatea și dorința acestora de a se mobiliza și de a se solidariza pentru a face ca orașul lor să câștige competiția și pentru a da un exemplu pozitiv de comportament civic și responsabil față de mediul în care trăiesc. Așadar, oraşul în care va fi colectată cea mai mare cantitate de PET-uri într-o singură zi – 9 martie va fi desemnat Capitala Earth Hour România 2013 și va avea dreptul să organizeze marele eveniment Earth Hour din data de 23 martie.

Anul acesta, în cadrul campaniei Earth Hour, WWF România a lansat și un concurs de design pentru tricoul oficial Earth Hour, care a fost promovat pe site-uri de design, artă și cultură urbană, dar și în cadrul celor mai mari universități din domeniul artelor și design-ului, din București, Iași și Timișoara. Au fost primite 59 de propuneri pentru designul tricoului oficial Earth Hour. Câṣtigătorul concursului a fost Paul Popa din Sibiu, pasionat de arte plastice și cu experiență în arte grafice, care a creat un design original ce capturează esența mesajului Earth Hour dar și referințe la misiunea organizației WWF. Tricoul Earth Hour va fi purtat de către echipa Earth Hour pe 23 martie în cadrul evenimentului principal; toți susținătorii Earth Hour și WWF sunt invitați de asemenea să-l poarte ca semn al atașamentului lor față de cauza noastră. Acesta poate fi achiziționat de pe site-ul Green Cat, 11 lei din fiecare vânzare mergând înspre proiectele de conservare pe care WWF le derulează în România.
 rel=
Design-ul tricoului oficial Earth Hour în România