Earth Hour 2010 | WWF

Earth Hour 2010 rel=
Toronto înainte şi în timpul Earth Hour
© Will Ivy/WWF-Canada
126 ţări, 4000 de oraşe şi sute de milioane de oameni au participat la Earth Hour 2010. Cum au petrecut aceşti oameni seara de 27 martie ?

Insulele Chatham, care aparţin Noii Zeelande, au fost primul teritoriu ce a dat tonul stingerii luminilor, în timp ce ultimul teritoriu care a participat la eveniment a fost Insula Samoa din sudul oceanului Pacific, 24 de ore si 45 minute mai târziu.

Luminile s-au stins timp de o oră în Citadela din Cairo (Egipt), oraşul fortificat Medina din Malta, Fortăreaţa din Seul (Coreea de Sud), Fortul Roşu din Delhi (India), Fortăreaţa Hohensalzburg din Salzburg (Austria), Castelul Norwich din Anglia şi Castelul Hiroshima din Japonia, precum şi în alte sute de clădiri cunoscute din toată lumea.

Celebrităţi din lumea fotbalului precum italianul Francesco Totti, englezul Graeme LeSaux şi austriacul Roland Linz au participat la Earth Hour, în timp ce echipa Earth Hour de la WWF Africa de Sud a organizat un meci de fotbal pentru copiii cu dizabilităţi pe plaja din Cape Town, folosind o minge luminoasă pentru joc.

În Zimbabwe sute de copii au luat parte la un picnic la lumina lumânărilor, lânga cascada Victoria.

Faimoasele lanţuri de hotel Four Seasons, Intercontinental, Hilton, Shangri-la şi Fairmont au stins lumina timp de o ora pe 27 martie, de la 20:30 - ora locală.

Strada principală din Insulele Galapagos a fost luminată de lumânări în timp ce noul presedinte WWF, Yolanda Kakabadse a deschis evenimentul Earth Hour în Plaza Grande din Quito (Ecuador).

Cei de la casa de producţie Village Roadshow, faimoşi pentru realizarea unor filme precum Matrix, Happy Feet şi Ocean's 11 au ajutat WWF să produca spotul video pentru Earth Hour 2011, utilizând materiale provenite din ţări din întreaga lume anul acesta. Poţi urmări video-ul aici
Parliament building in Bucharest shrouded in darkness during Earth Hour 2010. rel=
Palatul Parlamentului a stins lumina în mod simbolic, pentru susţinerea cauzei Earth Hour
© Stefan Angelescu
37 de oraşe din România au stins lumina pe 27 martie 2010, alăturându-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie.

Clădiri proeminente, monumente şi sedii de instituţii şi companii din toată ţară au stins lumina în mod simbolic timp de o oră, de la 20:30 la 21:30.

Bucureştiul s-a aflat astfel din nou pe harta marilor oraşe din lume care au sărbătorit Earth Hour. Clădirile proeminente din oraş s-au cufundat în întuneric pentru o oră, alăturându-se celor câteva sute de monumente şi clădiri celebre din lume care au stins, la rândul lor, lumina, în mod simbolic. Ateneul Român, Opera Română, Teatrul Național Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României, dar şi Palatul Parlamentului, cel mai mare sediu de parlament din lume, sunt doar câteva dintre clădirile din Bucureşti care au stins lumina pe 27 martie, timp de o oră.

Inspirate de această iniţiativă, alte 36 de oraşe din România s-au alăturat mişcării Earth Hour. Mai multe primării din ţară au decis întreruperea iluminatului public şi al unor clădiri de referinţă.

Cele 36 de Oraşe Oficiale Earth Hour 2010 sunt: Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Băile Tuşnad, Bistrita, Botoşani, Brăila, Braşov, Buftea, Calafat, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Focşani, Giurgiu, Horezu, Iaşi, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Turda, Vatra Dornei, Vaslui şi Zalău.

Mai multe detalii despre campania Earth Hour 2010 pe www.earth-hour.ro
Doneaza
Doneaza