_c__doru_oprian__7__1

WWF România își mută biroul în AFI Tech Park

AFI Europe România anunță un nou chiriaș în prima clădire a campusului de business AFI Tech Park din București. Noul contract de închiriere a fost semnat cu Asociația WWF Programul Dunăre-Carpați România (WWF România), pentru o suprafață de 350 mp, pe o perioadă de 5 ani. Procesul de închiriere a fost intermediat de către Colliers International, reprezentată de consultanții Lucian Opriș și Alexandru Orzea.
 
Lucrările pentru finalizarea clădirii AFI Tech Park 1 se află în stadiu avansat, aceasta urmând să fie livrată în luna iunie a acestui an. În prezent gradul de ocupare al clădirii este de 40%, specialiștii WWF fiind printre cei 3.000 de angajați pe care AFI Tech Park 1 îi va găzdui. Această primă etapă a proiectului va oferi o suprafață închiriabilă de 20.000 de mp de spații de birouri Clasa A și o zonă de retail de 2.000 mp.
 
Quick Service Restaurant „1 Minute” (110 mp), Game World Group (2.000 mp), RTC Proffice Experience (650 mp) și Knauf România (600 mp) sunt chiriașii care au semnat deja contracte de închiriere cu AFI Tech Park 1 și se vor muta în noul campus începând cu jumătatea acestui an.
 
„Forța de muncă tot mai competitivă și atenția la nevoile angajaților determină tot mai mult companiile să își regândească strategia atunci când aleg o nouă locație pentru birourile lor. Noile clădiri moderne de birouri Clasa A situate în centrul orașului se află în preferințele managerilor atunci când se raportează la reducerea timpului petrecut în trafic. Ne bucurăm că AFI Tech Park, care a primit pre-certificarea LEED Platinum va găzdui una dintre cele mai importante și respectate organizații care derulează proiecte pentru conservarea naturii”, spune Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România.
 
Odată finalizat, campusul de business AFI Tech Park va deveni unul dintre cele mai complexe construcții de birouri din București, oferind un spațiu total de 56.000 mp de birouri Clasa A în cele două clădiri P+8 și un turn de 14 etaje și numeroase alte facilități, precum: o sală de conferințe comună de 400 mp, ce poate fi utilizată de toți chiriașii în baza unei programări, cardul de membru „AFI Club”, care oferă discounturi la restaurant și alte tipuri de servicii, transfer expres ce leagă clădirea de stația de metrou Unirii, sală de fitness World Class de 1.500 mp aflată în clădirea AFI Tech Park 1.  
 
Campusul își propune să răspundă nevoilor curente ale angajaților, pentru care un timp cât mai scurt petrecut pe drumul înspre muncă și înapoi spre casă reprezintă unul dintre cele mai importante criterii pe care le iau în considerare atunci când se raportează la locul lor de muncă actual sau viitor. Accesul cu transportul în comun este facilitat prin conexiunile excelente la cele cinci linii de tramvai chiar la intrarea în campus, cu cea mai mare frecvență de circulație, și stația de metrou Academia Militară.
 
„Am ales AFI Tech Park deoarece considerăm că este important ca modul în care organizația WWF este percepută de cei din jur să fie reflectat în standardele noastre de mediu. Întregul complex respectă toate standardele de mediu, încă din fazele de proiectare și construcție. Suntem nerăbdători să ne desfășurăm de acum activitatea într-un loc în care vom fi și mai aproape de comunitate, într-un spațiu confortabil, care să ne permită flexibilitate în mișcare și de unde putem accesa rapid și facil toate zonele orașului care ne interesează pentru proiectele noastre“, spune Orieta Hulea, Director WWF România.  
 
WWF România, proiecte de conservare a apelor dulci, pădurilor și speciilor sălbatice

Misiunea WWF la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc și se dezvoltă în armonie cu natura. WWF este prezentă în România din anul 2006 și derulează proiecte pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, Delta Dunării, urși bruni, zimbri și sturioni. Organizaţia are sediul în Bucureşti și alte trei filiale în țară: la Braşov, la Reșița şi la Baia Mare. În 2011, WWF România a derulat campania Salvați Pădurile Virgine, când peste 100.000 de persoane au semnat petiția pentru protejarea integrală a acestor păduri. Astfel au fost puse bazele legislației care avea să le protejeze. În anul 2013, urmând același model, WWF a derulat campania Salvați râurile de munte din România!, ce și-a propus să obțină protecția legală pentru cele mai valoroase râuri de munte din România. Campania a adus în discuție probleme precum: neglijarea biodiversității prin amplasarea microhidrocentralelor pe râuri cu o valoare ecologică ridicată, ignorarea riscurilor și a impactului cumulativ, construirea acestora fără o planificare corespunzătoare, precum și neglijarea impactului economic și social. În 2014, ONG-ul a reintrodus zimbrul în sălbăticie în Munții Țarcu. De asemenea, WWF a demarat cea mai mare mișcare voluntară pentru mediu din istorie, Ora Pământului, ce își propune să atragă atenția asupra impactului negativ al schimbărilor climatice și legătura cu pierderea biodiversității. De peste doi ani, ONG-ul este cel mai important susținător al singurului orfelinat de urși din Europa, care a reușit să salveze până acum peste 30 de pui de urs. Mai multe informații despre proiectele WWF sunt disponibile pe pagina www.wwf.ro.     
 
*****
Despre AFI Europe
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
Despre AFI Europe România:
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).
 

Scroll to Top