Crearea de Birouri mai Verzi- 22 aprilie 2009, 13:30 – 18:00 | WWF

WWF Green Office logo
WWF Green Office
© WWF
Romania Green Building Council şi WWF organizează pe 22 aprilie, de Ziua Pamântului, un workshop de o jumatate de zi pe tema “Creating Greener Workspaces – Crearea de Birouri mai Verzi”.

Scopul acestui workshop este de a educa piaţa din România asupra avantajelor politicilor “verzi”, proiectarii şi renovării de spaţii de lucru sustenabile. Experţi ai Romania Green Building Council şi initiaţivei Green Office a WWF Finlanda vor susţine prezentările.

Evenimentul va avea un modul dedicat proiectării şi unul dedicat sistemului de mananagement ecologic ce include implementarea politicilor “verzi” pentru birouri. Explicarea beneficiilor aduse companiei prin implementarea acestor programe este o componentă importantă a acestui workshop.

Arătând legătura dintre măsurile ecologice şi cele pentru creşterea eficienţei energetice, evenimentul va fi util persoanelor cu funcţii executive, responsabile pentru operaţiunile de birou, arhitecţi, designeri, ingineri, şi toţi cei interesaţi de a benenficia de această transformare în proiectarea şi administrarea spaţiilor de lucru.

Prezentările vor fi susţinute în limba engleză, fără traducere în limba română.

Organizatori:

Romania Green Building Council este o asociaţie non-profit, apolitică, formată din firme, ce încurajează condiţiile de piaţă, educaţie şi legislaţie necesare promovării construcţiilor de înaltă performanţă ce sunt atât sustenabile, cât şi profitabile. RoGBC a primit acreditare ca "Emerging Council (Consiliu Emergent)"din partea World Green Building Council.

World Wide Fund for Nature (WWF) este una dintre cele mai mari şi mai eficiente organizaţii de mediu la nivel internaţional; misiunea sa este de a stopa degradarea mediului natural, prin conservarea biodiversităţii, prin promovarea utilizării resurselor naturale regenerabile, a reducerii poluării şi a risipei în procesul de consum. In 1997, WWF Finlanda a dezvoltat programul Green Office, un sistem de management ecologic pentru birouri extreme de simplu. Peste 20200 de angajaţi sunt momentan implicaţi în program.

Pentru acreditare, reprezentanţii presei sunt rugati să contacteze:
Laura Nemoianu
Romania Green Building Council