Calendar 2019 | WWF

RAMAI APROAPE DE NATURA ORIUNDE, ORICAND

Ia cu tine un colț mirific de natură sălbatică, fie că ești la birou, acasă sau în metrou, cu noul Calendar WWF 2019 în format digital. Calendarul cuprinde 12 fotografii impresionante, potrivite fiecărui anotimp, pe care le poți seta, lună de lună, ca background pentru device-ul tău preferat

© Daniel Petrescu

Noiembrie

Decembrie

Mobile    | 1080x1920

Este apa vitală pentru existența vieții pe Pământ? Întrebați-i asta pe copii, întrebați roșiile și castraveții, merele și ghioceii, crapul, știuca, broaștele țestoase, căprioarele, berzele, libelulele sau țânțarii. Cu toții vă vor spune că apa este cea mai prețioasă resursă a planetei. 7 miliarde de oameni depind de apa dulce! Doar 2,5% din apa existentă pe Pământ este apă dulce. Iar, din aceasta, mai puțin de 1% ne este la „îndemână”, în râuri, lacuri și zone umede (lunci, văi etc.). Restul, se găsește în ghețari sau la mari adâncimi, ceea ce o face inaccesibilă pentru noi și prietenii noștri necuvântători. În plus, 80% din populațiile speciilor caracteristice zonelor umede sunt amenințate sau au dispărut, aici fiind inclus și sturionul emblematic pentru Dunăre.

Sustine Apele Dulci

Pădurile sunt plămânii Planetei – absorb carbon și eliberează oxygen. Pădurile influențează favorabil regimul precipitațiilor, favorizează infiltrația apei în sol și alimentarea izvoarelor, previn inundațiile și asigură protecția culturilor agricole. Pădurile sunt casa apelor dar și a majorității animalelor, produc lemn, fructe de pădure și plante medicinale pentru comunitățile locale. Din păcate însă, raportul de evaluare a resurselor forestiere globale arată că peste 70% din păduri sunt amenințate de dispariție din cauza intervențiilor abuzive ale omului, dublate de efectele schimbărilor climatice.

Sustine Padurile Noastre

Un sfert din toate speciile de mamifere şi 41% din amfibieni sunt ameninţate cu dispariţia la ora actuală, la nivel global. România se bucură încă de o bogată biodiversitate, de la specii până la habitate naturale. De exemplu, peste 40% din populaţia de urs brun a Europei, locuiește în Carpații României. Protejarea speciilor şi a habitatelor se află în centrul misiunii WWF pentru conservarea biodiversităţii Pământului, fiind principalul motiv pentru înfiinţarea organizaţiei noastre, în anul 1961. Până când nu vor mai dispărea familii întregi de specii sălbatice, din cauza omului.

Sustine Speciile Salbatice

Adopția simbolică înseamnă că alegi să donezi o sumă de bani către proiectele WWF şi dacă donația ta este de minim 100 lei, primesti un simbol al animalelor din sălbăticie, din pluş alături de un certificat de prieten al naturii şi stickere WWF. Ȋn plus, vei primi lunar pe email informaţii interesante despre proiectele noastre, despre lucrurile care te pasionează şi despre activităţile posibile datorită donaţiei tale. Poţi alege ca jucăria de pluș să fie pentru tine sau poţi face donaţia în numele unui prieten iubitor de natură. Adoptă un urs, un râs, un tigru sau un panda.

Adopta un plus