Misiunea noastră

Construim o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura

În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, zimbri, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor.

Planeta noastră

Descoperă în detaliu planeta noastră și pericolele pe care le întâmpinăm împreună

Pentru a asigura restartarea economiei într-un mod care să asigure protecția și siguranța oamenilor, dar și perspective sustenabile pentru viitor, este necesară regândirea unor politici publice sectoriale și a finanțărilor aferente.

În contextul unei crize fără precedent privind pierderea naturii, avem responsabilitatea morală de a conserva diversitatea vieții pe pământ. Dar, conservarea naturii nu este numai o problemă de moralitate – este extrem de importantă pentru dezvoltarea umanității.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

Protejăm Pădurile Multiseculare sau doar acoperim anumite interese?

Suntem într-un moment crucial pentru reforma Codului Silvic și de aceea este esențial să aducem dovezi științifice care să susțină discuțiile politice ce vor avea consecințe de amploare asupra patrimoniului natural al țării. WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) este mândru că a lucrat timp de 20 de ani pentru conservarea

Citește mai multe

Mergem în Senat să lucrăm la noul Cod Silvic

EN Discuțiile din Senat în legătură cu noul Cod Silvic sunt în plină desfășurare și, așa cum am promis, ne implicăm activ în întregul proces. Săptămâna aceasta am participat la întâlnirea Comisiilor reunite pentru Mediu și pentru Ape, Păduri, Pescuit și Fond Cinegetic. Am prezentat tuturor îngrijorările noastre legate de

Citește mai multe

Reintroducerea zimbrilor în Munții Țarcu. Numărul de exemplare și recolonizarea Carpaților Meridionali

Reintroducerea zimbrilor în România reprezintă o oportunitate deosebită pentru repopularea unei specii care, în trecutul său, acoperea întregul continent european. Și mai important, eforturile de reintroducere pot asista la recuperarea rolurilor vitale ale megafaunei dispărute, cum ar fi menținerea pajiștilor deschise și îmbunătățirea ciclului nutrienților din ecosisteme.

Citește mai multe
Scroll to Top