AJUTĂ PLANETA

Micșorează-ti impactul asupra mediului

Earth Hour Armenis © Eduard Terschak
Earth Hour Armenis © Eduard Terschak

Redu emisiile de carbon

Fără îndoială, cel mai important lucru pe care îl putem face pentru planeta noastră este să reducem drastic emisiile de CO2.

Iată câteva moduri simple, cu rezultate imediate, prin care îți poți reduce amprenta de carbon :

 

Masoară-ti impactul

Primul pas este să-ți faci o idee despre propria amprentă.

Orice facem are impact asupra naturii. Alimentele pe care le consumăm, hainele pe care le cumpărăm, modul în care călătorim, totul.

Puse cap la cap, cererile făcute de fiecare dintre noi – amprenta ecologică a umanității – sunt mult prea mult pentru planeta noastră. Cu 50% mai mult, mai exact.

Un bun început pentru a-ți micșora impactul asupra planetei este ca în primul rând să înțelegi de unde provine acesta.

Calculează-ţi propria amprentă și află ce poți face pentru a o reduce.

transilvania biciclete WWF
© Cătălin Georgescu
Siropuri Banat Brunch ©Terschak Eduard /WWF-Romania
Siropuri delicioase Banat Brunch ©Terschak Eduard /WWF-Romania

Folosește-ti puterea de consumator

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face pentru a avea un impact pozitiv zilnic este să fii un cumpărător informat și selectiv.

Poziția ta de consumator îți dă o putere imensă. Dacă refuzi alimentele și bunurile produse într-o manieră nesustenabilă și alegi, în schimb, alternativele prietenoase cu mediul, companiile vor reacționa și își vor schimba practicile.

Mai ales:

Redu, refoloșeste, reciclează

Acesta ar trebui să fie principiul tău de bază atunci când iei decizii în viața de zi cu zi – la serviciu, în vacanță, când ești la cumpărături și acasă.

Cu toții putem să:

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole ale WWF România

În cursa pentru salvarea speciei, sute de pui de nisetru au luat startul în această dimineață, pe Dunăre, la Isaccea

Lansarea de astăzi a avut loc în cadrul proiectului „STURGEX”, inițiat de Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții (BOKU) din Viena, program ce urmărește să păstreze diversitatea genetică a trei specii de sturioni dunăreni (nisetru, morun și păstrugă) într-o bancă de gene centralizată, vie, prin achiziția de reproducători

Citește mai multe

Lansare de proiect:  RENewLand, o soluție echitabilă pentru  desemnarea zonelor de accelerare pentru energie regenerabilă

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand, prin care ne propunem să aducem în atenția autorităților un model de abordare intersectorială și multidisciplinară pentru desemnarea zonelor pretabile accelerării energiei eoliene și solare terestre în România, Bulgaria și Ungaria.  Contextul European Europa

Citește mai multe
Scroll to Top