Direcţionează 20% din impozitul pe profit al companiei tale către WWF | WWF

Direcţionează 20% din impozitul pe profit al companiei tale către WWF

Aveți o afacere profitabilă și vreți să susțineți programele noastre de conservare a naturii? În fiecare an puteți redirecționa către WWF 20% din impozitul pe profit datorat statului. Astfel, vom putea continua să protejăm natura sălbatică din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, zimbri, Deltă Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor.
Direcționați până la 20% din impozitul pe profit
– o sponsorizare care nu vă costă nimic

Sponsorizarea a 20% din impozitul pe profit este o facilitate fiscală existentă în Codul fiscal din anul 2004, dar care nu este suficient cunoscută în rândul companiilor din România.

Ce aveți de făcut?
2 pași simpli:
1.    Vă rugăm să completați contractul de sponsorizare (pe care il puteti descarca accesând link-ul din dreapta) cu datele firmei și cu suma de sponsorizare și să îl trimiteți în format word la adresa chaita@wwfdcp.ro
2.    Vă vom trimite contractul în 2 exemplare semnat și ștampilat în original, la adresa indicată.

Una dintre cele mai importante prevederi din statutul WWF este că dorim să colaborăm doar cu companii care prin activitățile desfășurate respectă natura și oamenii. În situația în care există dovezi despre practici de mediu nesustenabile din partea unui potențial donator, WWF-România poate decide renunțarea la sponsorizare.

Cum se calculează?
Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2017 se calculează astfel:
  • firma îşi estimează profitul anului fiscal 2017  precum şi cifra de afaceri din acest an.
  • suma de sponsorizare, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se scade din impozit.
  • diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2018).

Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.

Important: Până la 31 decembrie 2017 plata trebuie efectuată, pentru a se considera parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face după 31 decembrie, va fi considerată sponsorizare aferentă anului următor.

Ce înseamnă contribuția pentru WWF?
Cu sprijinul Dvs., putem duce mai departe misiunea WWF de a stopa degradarea mediului și a crea un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Fără să cheltuiți nimic, aveți ocazia să contribuiți la un mediu înconjurător mai bun pentru noi toți și să deveniți sponsor al WWF, cea mai mare organizație de conservare din lume.

Condițiile cumulative pentru această facilitate fiscală sunt:
- compania trebuie să fie plătitor de impozit pe profit;
- acțiunea trebuie justificată prin contract încheiat potrivit prevederilor legale;
- fondurile direcționate trebuie să fie sub cea mai mică dintre limitele precizate mai jos:
            - 0.3% din cifră de afaceri, sau
            - 20% din impozitul pe profit datorat.
(In cazul în care suma depășește cele 2 condiții procentuale, diferența este considerată deductibilă dar pentru perioada fiscală următoare și se deduce din impozitul pe profit aferent următorilor 7 ani).
Vă răspundem la întrebări în cel mai scurt timp. Pentru mai multe informații și clarificări, persoana de contact este:

Cristina Haită, Coordonator parteneriate corporate. Tel. 021 317 49 96 / 0730 098 712

Exemplu de calcul sponsorizare

Cifra de afaceri: 2 000 000 lei
Profit impozabil: 150 000

3 la mie din cifra de afaceri: 6 000

Impozit pe profit (16%) înainte de a deduce sponsorizarea din impozitul de plată: 24 000

20% din impozitul pe profit: 4800

Impozit de plată, după deducerea sponsorizarii din impozitul de plată: 19 200

Suma maximă ce poate fi sponsorizată: 4800 lei

Mulțumim

celor care au direcționat către WWF până la 20% din impozitul pe profit al companiei pe care o reprezintă!
În  2015 și în 2016:
Advertising & Design Partner, Ami Trade SRL, Ascendum Machinery, Bootsvania, Cargomar SRL, Cisimpex SRL, Construcții Civile și Reabilitări SRL, Esbies SRL, Etalon Security, Humailo SRL, Human Resources Design SRL, Kleffmann & Partner SRL, Media Advertising SRL, Mocraur IFN, Octagram Creative, Paylex Consulting SRL, PFA Petrișor Oana Claudia, Plastics Bavaria, Pleiade Mamaia SRL, Quickweb Info SRL, Remland Management SRL, Rimi SRL, Romero, Sabon Holdings SRL, Salf SRL, Soft Media CTS, Syncro Soft, Synergy Group SRL, TehnicB, Tehnogrup Est SRL, Traian SRL, TRB Distribution, Trend Communication SRL, Trucks Cargo, Ursus. Tuturor le mulțumim!