Redirecționează 2% din impozitul pe venit către WWF | WWF

Dacă toți cei care își doresc cu adevărat să ajute planeta ar reuși, viitorul ne-ar surâde mult mai liniștit. Modalitățile de implicare în acțiunile de protejare și conservare a naturii sunt diverse și accesibile, iar ceea ce face diferența este gradul de implicare și de informare.

Începem cu multe mulțumiri la adresa celor care deja, de ani buni, redirecționează 2% din impozitul pe venit către WWF Romania. Cu ajutorul lor, reușim să strângem fonduri importante care sunt esențiale pentru acțiunile de monitorizare a speciilor și protejare a pădurilor virgine. Redirecționarea impozitului pe profit se poate face de către orice angajat, anual sau lunar, prin completarea unui formular. În cazul în care acest formular nu este depus, suma de bani existentă merge către stat. Angajatul nu plătește nimic, întrucât este vorba de o sumă deja existentă, aferentă câștigului sau pe parcursul unui an. De aceea, vă îndemnăm să eliberați 2% din captivitatea fiscală în natură. Fiecare contribuție contează, fiecare om care devine parte din comunitate duce acțiunile un pas mai departe.

Din luna martie avem o veste și mai bună! Mai nou, contribuabilii pot opta pentru a redirecționa 2% lunar din impozitul pe venitul din salarii către organizațiile non-profit. Aprobarea a venit prin Ordonanța de urgență nr 18/2018 din 15 martie 2018, publicată în MO nr 260/23.03.2018. Ca bază legală, vorbim despre codul fical, articolul 79, alineatul 4.
Opțiunea se exercită în scris de către contribuabil și se aplică începând cu impozitul datorat pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor aferente lunii următoare celei în care contribuabilul a depus cererea la angajator. Opțiunea rămâne valabilă pentru cel mult 2 ani fiscali consecutivi.

Dacă vrei să donezi anual, data limită este 25 mai 2019 și trebuie să urmezi pașii de mai jos:

1. Completezi un formular:

Declarația 230, dacă în 2017 ai avut venituri numai din salarii sau pensii, sau Declarația 200, dacă în 2017 ai realizat și alte venituri (din salarii sau activități independente sau numai din activități independente).

2. Îl trimiți la Administrația Financiară de care aparții:

• prin poștă, cu scrisoare recomandată;
• îl depui direct la registratura administrației financiare sau folosești serviciul online ANAF, Spatiul privat virtual, disponibil aici.