Redirecționează 2% din impozitul pe venit către WWF | WWF

Dacă toți cei care își doresc cu adevărat să ajute planeta ar reuși, viitorul ne-ar surâde mult mai liniștit. Modalitățile de implicare în acțiunile de protejare și conservare a naturii sunt diverse și accesibile, iar ceea ce face diferența este gradul de implicare și de informare.

Începem cu multe mulțumiri la adresa celor care deja, de ani buni, redirecționează 2% din impozitul pe venit către WWF Romania. Cu ajutorul lor, reușim să strângem fonduri importante care sunt esențiale pentru acțiunile de monitorizare a speciilor și protejare a pădurilor virgine. Redirecționarea impozitului pe profit se poate face de către orice angajat, anual, prin completarea unui formular. În cazul în care acest formular nu este depus, suma de bani existentă merge către stat. Angajatul nu plătește nimic, întrucât este vorba de o sumă deja existentă, aferentă câștigului sau pe parcursul unui an. De aceea, vă îndemnăm să eliberați 2% din captivitatea fiscală în natură. Fiecare contribuție contează, fiecare om care devine parte din comunitate duce acțiunile un pas mai departe.

Este foarte simplu

1. Completezi un formular:

Declarația 230, dacă în 2016 ai avut venituri numai din salarii sau pensii, sau Declarația 200, dacă în 2016 ai realizat și alte venituri (din salarii sau activități independente sau numai din activități independente).

2. Îl trimiți la Administrația Financiară de care aparții:

• prin poștă, cu scrisoare recomandată;
• îl depui direct la registratura administrației financiare.
• ni-l trimiți nouă la sediul din Strada Dumitru Zosima nr 38, București, 011534

© WWF

Important de știut:

• Data până la care poți trimite formularul este 25 mai 2017.
• Dacă ai semnatură electronică, poți face tot procesul online.
• Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate / buletin);
• Adresele Administrațiilor Financiare le poți vedea AICI;
• Pentru ca formularul să fie validat de Administrația Financiară și fondurile direcționate către WWF, trebuie să completezi de mână, cu majuscule, citeț și corect.
• Formularele sunt pretipărite cu datele fiscale ale WWF, tu trebuie să completezi doar datele tale personale și să semnezi.
• Rubrica “Suma” nu trebuie completată. Inspectorul fiscal va face acest lucru.
• Nu este necesar să atașezi fișa fiscală.
• În cazul în care ai deja un formular, care nu este completat cu datele WWF, acestea sunt:

Denumire entitate nonprofit:
Asociația WWF Programul Dunăre-Carpați România
Codul de identificare fiscală al entității nonprofit:18742789
Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit:RO84 BACX 0000 0000 3265 7250.

Abonează-te la newsletterul WWF și intră în comunitatea oamenilor care luptă pentru natură.

Dacă te-ai alăturat celor care susțin WWF prin redirecționarea a 2% din impozit, îți mulțumim și te încurajăm să te mândrești cu asta și să-ți inspiri și prietenii! Arată-le fapta ta bună și descarcă un cover Facebook special dedicat, apăsând pe butonul de mai jos:

Download Cover Photos

Află mai multe despre situația speciilor pe cale de dispariție și cum poți ajuta:

Ursul este un simbol al bogăției și diversității naturii. Prezența ursului este dovada unui mediu natural sănătos, nealterat. Aproape jumătate din întreaga populație de urși bruni a Europei (mai puțin Rusia) traiește în România. Află care sunt principalele amenințări la adresa ursului și cum te poți implica în salvarea speciei, aici.

Râsul era cândva o specie răspândită în întreaga Europa. În ultimul secol însă, specia aproape a disparut din vestul și centrul Europei, din cauza acțiunilor umane și distrugerii habitatului. În pădurile României mai trăiesc în jur de 1200 - 1500 exemplare de râs, aproximativ 14% din întreaga populație a Europei (exceptând Rusia). Află cum poți să îi salvezi habitatul, aici.

În ultimii 100 de ani, numărul tigrilor a scăzut dramatic, cu 97%. În prezent, doar aproximativ 3.200 exemplare de tigru mai trăiesc în sălbăticie în întreaga lume. Avem nevoie de ajutorul tău, pentru a salva de la dispariție cea mai mare felină din lume. Tigrul se află în vârful lanțului trofic, iar existența speciei este esențială pentru sănătatea ecosistemelor în care trăiește. Află cum te poți implica, aici

Doneaza
Doneaza