Multumesc! | WWF

WWF-România și natura sălbatică mulțumesc întregii echipe Garanti!

©: Garanti

Mulţumim! Ajutorul vostru ne permite să creştem, să fim auziţi şi să reuşim  să câştigăm lupte importante pentru natură.

WWF Bonus Card, creat de Garanti Bank împreună cu WWF România în 2010, este primul card prin care clienții susțin conservarea naturii din România. Astfel, la fiecare cumpărături efectuate de clienți cu WWF Bonus Card, Garanti donează 0,5% din valoarea tranzacției către WWF, pentru conservarea naturii în ariile protejate din Carpaţi si de-a lungul Dunării.

“În numele WWF-România, îți mulțumesc că ești alături de noi și de natura sălbatică. Am parcurs un drum lung, cu multe bucurii, vești bune și succese. Dar provocările sunt multe în continuare, iar susținerea Garanti este apreciată. Vă mulțumesc că ne-ați sprijinit, ne-ați urmărit acțiunile și v-ați gândit la impactul și deciziile voastre, contribuind real la efortul de a crea o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura." Magor Csibi, Directorul WWF-România.

Ce activităţi au fost posibile datorită WWF Bonus Card?

Expoziţia foto “România Sălbatică"

Pasionații de natură au putut aprecia o expoziție de fotografie în aer liber dedicată celor mai sălbatice și spectaculoase locuri din țară. România Sălbatică este o expediție initiată de fotograful Dan Dinu, care a realizat o colecție publică de fotografii din ariile protejate din România. Garanti Bank a susținut realizarea unei expoziții foto alcătuită din 50 de fotografii, expuse pe panouri de mari dimensiuni în mai multe localități din România.

Protejarea pădurilor

În România există mai mult de jumătate dintre pădurile virgine rămase în Europa pentru care WWF, cu ajutorul societății civile, a reușit să asigure în 2012 cadrul legal pentru a le proteja. Aici trăiesc arbori vechi de sute de ani și specii rare de plante și animale (lupi, râși, urși bruni). În prezent, WWF cartează aceste păduri, astfel fiind deja identificate și protejate zeci de mii de hectare de păduri virgine, printre care cea de la Șinca Veche (Brașov) și cea de la Strâmbu-Băiuț (Maramureș).

Urșii bruni

Proiectul de monitorizare a urșilor bruni din Carpați a permis colectarea de date esențiale despre habitatul, obiceiurile lor și modul de deplasare în teren. Așa a fost identificată prima rețea funcțională de coridoare ecologice din România și dintr-o regiune transfrontalieră; păstrarea acestei rețele este obligatorie pentru a avea în continuare o populație de urși sănătoasă și viabilă de-a lungul lanțului Carpatic.

Râurile de munte

WWF România a ridicat public problema necesității unui act care să pună sub protecție râurile naturale cu stare ecologică bună și foarte bună și cele aflate în ariile naturale protejate, râuri cu apă de cea mai bună calitate, de care țara noastră are nevoie. Mulțumită acestui demers, din 2015 nu mai pot fi realizate amenajări hidroenergetice în arii naturale protejate, iar rauri precum Topologul (Făgăraș) sau Nera au fost salvate.

Vrei să te implici mai departe în activitatea WWF? Află cum

Aici poți afla mai multe despre reușitele noastre, din raportul anual.

Ursul este un simbol al bogăției și diversității naturii. Prezența ursului este dovada unui mediu natural sănătos, nealterat. Aproape jumătate din întreaga populație de urși bruni a Europei (mai puțin Rusia) traiește în România. Află care sunt principalele amenințări la adresa ursului și cum te poți implica în salvarea speciei, aici.

Adoptă un urs

Râsul era cândva o specie răspândită în întreaga Europa. În ultimul secol însă, specia aproape a disparut din vestul și centrul Europei, din cauza acțiunilor umane și distrugerii habitatului. În pădurile României mai trăiesc în jur de 1200 - 1500 exemplare de râs, aproximativ 14% din întreaga populație a Europei (exceptând Rusia). Află cum poți să îi salvezi habitatul, aici.

Adoptă un râs

În ultimii 100 de ani, numărul tigrilor a scăzut dramatic, cu 97%. În prezent, doar aproximativ 3.200 exemplare de tigru mai trăiesc în sălbăticie în întreaga lume. Avem nevoie de ajutorul tău, pentru a salva de la dispariție cea mai mare felină din lume. Tigrul se află în vârful lanțului trofic, iar existența speciei este esențială pentru sănătatea ecosistemelor în care trăiește. Află cum te poți implica, aici

Adoptă un tigru

Despre WWF:

În România, WWF lucrează începând din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și de-a lungul Dunării. Proiectele desfășurate până acum s-au concentrat pe conservarea pădurilor, a urșilor bruni, a Deltei Dunării și a sturionilor. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre „economia verde” și dezvoltarea unui program de educație de mediu adresat tinerilor. Aici poți afla mai multe despre reușitele noastre, din raportul anual.

Vrei să te ţinem la curent cu activităţile noastre?