acționez.ro | WWF

rel=
© WWF

Acționează acum!

Identifici o situație în care natura, mediul înconjurător este pus în pericol? Nu ești sigur ce anume poți face și cui să te adresezi? Internetul este un tumult de informații din care nu ești sigur care sunt corecte?
Acum ai posibilitarea de a intra în legătură cu autoritățile relevante pentru a sesiza orice problemă care pune în pericol mediu înconjurător. Platforma www.actionez.ro își propune să încurajeze spiritul civic al cetățenilor, dar și să susțină capacitatea autorităților de a apăra drepturile și interesele mediului înconjurător.

Concret, scopul platformei acționez.ro este acela de a oferi un cadru cetățenilor care identifică situații în care mediul înconjurător suferă vreun abuz, să se adreseze instituțiilor relevante astfel prevenind activitățile cu impact negativ asupra naturii.

Suntem sensibili când vine vorba de problemele de mediu și nu mereu suntem îndrumați corespunzător pentru sesizarea instituțiilor relevante soluționării problemelor de mediu identificate. Astfel, am construit platforma acţionez.ro din dorința de a fi locul în care fiecare cetățean să poată semnala problemele care pun în pericol mediul înconjurător, ajutând autorităţile competente să ia măsuri cât mai prompt şi eficient.

Practic, platforma actionez.ro funcționează ca un formular interactiv online ce poate fi completat de orice cetățean, acesta fiind în cele din urmă direcționați spre a trimite o sesizare către instituția sau instituțiile relevante problemei identificate de ei, sau le va oferi o serie de recomandări, în funcție de problematică. Sesizarea va fi redirecționată automat de către platformă insituției căreia îi este destinată. Pe măsură ce instituția răspunde sesizării, platforma va arăta gradul de soluționare în timp real.

Natura în joc

Vrei să te implicit mai mult și să îi provoci și pe prietenii tăi să fie atenți la ceea ce se întâmplă cu natura din jurul lor? Îți propunem să intri în jocul nostru Natura în joc.
Intră aici, alege-ți o provocare, strânge puncte îndeplinind-o, împărtășește cu noi reușita și câștigă unul dintre premiile noastre surpriză. Pentru mai multe puncte trimite provocări prietenilor tăi. Iar dacă te întâlnești cu probleme grave care amenință natura, nu uita să o semnalezi și să trimiți o sesizare autorităților prin intermediul www.actionez.ro.