Pădurea în contextul dezvoltării durabile | WWF

Pădurea în contextul dezvoltării durabile

rel=
Paduri virgine
© WWF-România

Un nou set forestier educativ pentru elevi și profesori

Ești un profesor într-o școală tehnică sau teoretică, interesat de păduri și dezvoltare sustenabilă? Ești un trainer ce se concentrează pe natură și pe învățare experiențială? Ești un elev ce dorește să privească pădurea cu alți ochi, să facă legături globale și să își facă planuri pentru a acționa spre binele societății? Atunci noul set de unelte educative Pădurea în contextul dezvoltării durabile, dezvoltat în cadrul programului ENPI FLEG II s-ar putea să îți fie de folos!

Acest material este conceput pentru elevii și profesorii ce studiază silvicultură, ecologie, protecția mediului și inginerie. Publicația îi poartă pe cititori prin subiecte precum: rolul pădurilor; beneficiile și funcțiile lor; noțiuni de bază referitoare la managementul sustenabil. Mai mult decât atât, informația este sprijinită de sugestii pentru învățare/predare și de metode interactive pentru explorarea padurilor, de soluții pentru gestionarea sustenabilă a acestora, pe termen lung.

Chiar dacă acest material a fost inițial dezvoltat pentru studenții și profesorii din Republica Moldova, conținutul acestui set educativ poate fi folosit în diferite medii de învățare și în alte țări. Dacă dorești să folosești unele din aceste metode de învățare sau să afli mai multe despre păduri, în contextul dezvoltării sustenabile, poți descărca ghidul în limba română, în limba engleză sau în limba rusă.

Acest material a fost elaborat ca parte a Forest Law Enforcement and Governance Regional Program Phase II, prin Parteneriatul European pentru Țările Estice, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.