Exploratori ai Dunării și ai Sturionilor din Dunăre | WWF

Exploratori ai Dunării și ai Sturionilor din Dunăre

rel=
© Doru Oprișan
Coridorul Verde al Dunării Inferioare, Delta Dunării și sturionii din Dunăre sunt unele dintre domeniile principale în care WWF lucrează în România. Munca noastră în comunitățile locale ne-a arătat că la fel de importantă ca munca pentru conservarea naturii, este și munca alături de oameni, educarea lor astfel încât mâine să ne bucurăm de viitori cetățeni activi care înțeleg problemele din comunitățile lor, le identifică și găsesc cele mai bune soluții pentru rezolvarea lor.

De ce şi pentru cine

Ghidul Exploratori ai Dunării și ai Sturionilor din Dunăre reprezintă instrumentul ideal în școlile și liceele din lungul și delta Dunării. În cele peste 150 de pagini, tinerii și profesorii descoperă aceste zone umede naturale minunate și unice la nivel european.
Ghidul este structurat în trei părți, primele două tratând subiecte teoretice legate de Coridorul Verde al Dunării Inferioare, Delta Dunării și sturionii din Dunăre și a treia parte care reprezintă bazele viitoarelor Cluburi de tineri activi pentru Dunăre și Sturionii din Dunăre. Practic, această ultimă parte reprezintă curriculumul complet destinat profesorilor și elevilor coordonatori, care să îi îndrume pe aceștia pas cu pas în construirea unor generații de tineri adulți responsabili cu mediului.

Ce ne propunem să dezvoltăm: