Resurse Educaţie pentru dezvoltare durabilă | WWF

Resurse Educaţie pentru dezvoltare durabilă

Inițiativele și instrumentele educative dezvoltate de echipa de Educaţie pentru dezvoltare durabilă a WWF-România au răspuns și răspund nevoilor profesorilor și tinerilor de la clasa I până la învățământ universitar și au o mare acoperire geografică. Scopul nostru este ca prin intermediul educației să contribuim la crearea unor noi generații de tineri activi pentru natură.
Pentru ca rezultatele să ajungă la un număr cât mai mare de elevi, studenţi şi profesori vă oferim o serie de resurse cu informaţii şi metode de lucru necesare educaţiei pentru dezvoltare durabilă.

Cartea Mării Negre (limba română) este un pachet educativ dedicat profesorilor claselor primare și gimnaziale care conţine o serie de metode de lucru menite să sprijine procesul educativ necesar formării unei noi generații de tineri responsabili față de Marea Neagră. Puteţi descărca manualul profesorului, harta Mării Negre, planşa cu specii şi cărţi de joc pentru identificarea speciilor care trăiesc în Marea Neagră. Setul este realizat sub coordonarea WWF-România în cadrul proiectului Every Drop Matters

Manualul European Schools for a Living Planet (limba engleză) conţine o serie de informaţii despre ce înseamnă cetăţenia activă, despre amprenta ecologică şi Dunăre. Pentru că încurajăm activităţile dedicate mediului, manualul conţine şi o serie de informaţii despre Managementul proiectelor şi despre comunicarea cu presa. Pentru inspiraţie, puteţi descărca şi broşura cu proiectele ESFALP 6 realizate de profesori din 33 de şcoli din 11 ţări în anul şcolar 2013-2014. Materialele sunt realizate sub coordonarea WWF în cadrul proiectului European Schools for a Living Planet

Natura 2000 (limba română) vine în ajutorul acelor pedagogi care doresc să desfăşoare activităţi cu copiii şi în afara sălilor de clasă, dar nu ştiu care e cea mai bună abordare, cum să trezească interesul elevilor pentru o mai bună cunoaştere a naturii înconjurătoare sau cu ce jocuri să diversifice lecţiile. Manualul este publicat de către Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” în cadrul proiectului Pentru Natură şi comunităţi Locale – Bazele unui management integrat Natura 2000 în zona Hârtibaciu – Târnava Mare – Olt, proiect coordonat de WWF-România.

Pentru a avea acces şi la alte resurse pe care le pregătim vă recomandăm să vă înscrieţi în comunitatea Școli Verzi  - pregătim un kit educativ alcătuit din manuale digitale pentru un curs opțional „Eco educație pentru școli verzi” (clasele a V-a, a VI și a VII-a), ghidul profesorului (material digital) și o culegere de activități nonformale pe teme de mediu (Culegerea verde).

În plus, găsiţi o serie de resurse pe site-urile WWF International şi UNESCO.