PLATFORMA ȘCOLI VERZI- Advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile | WWF

rel=

Școli Verzi, pentru generațiile schimbării

Platforma Școli verzi își propune oferirea unei soluții în fața nevoii de a transforma elevii din indiferenți, din spectatori pasivi la o piesă de teatru pe care nu o înțeleg, în potențiali cetățeni activi și informați, care fac legătura între viața lor zilnică și elementele mediului înconjurător, capabili să judece echilibrat situații complexe și să se implice direct în găsirea celor mai sustenabile soluții la probleme locale și globale de mediu precum pierderea biodiversității, schimbările climatice sau supraexploatarea resurselor naturale.

Prin proiectul Școli Verzi ne dorim să aducem în școli nu doar eco educație, ci și contactul direct cu natura, învățarea experiențială, implicarea elevilor în rezolvarea unor probleme de mediu, energia activităților nonformale.

Misiunea proiectului este susținerea profesorilor interesați de educație pentru dezvoltare durabilă, educație de mediu și cetățenie activă prin crearea și susținerea pe termen lung a Platformei Școli verzi. Acest sistem de susținere include un model de educație formală și nonformală cu abordare interdisciplinară realizat de profesori în colaborare cu reprezentanți ai organizațiilor partenere și ai autorităților școlare.

Ce urmărim prin realizarea proiectului

- Creșterea nivelului de informare a românilor pe teme de mediu, în special a elevilor, profesorilor, părinților și autorităților școlare;
- Transformarea elevilor din „eco-indiferenți” în persoane interesate de probleme de mediu și implicate în rezolvarea lor;
- Dezvoltarea unei formule moderne de educație de mediu, realizată în colaborare cu profesori cu experiență, ușor diseminabilă la nivel național și susținută pe termen lung de promotorii proiectului prin Platforma Școli verzi;
- Dezvoltarea unei relații directe, inclusiv la nivel emoțional, a elevilor cu natura;
- Integrarea în viața de zi cu zi a unor filtre decizionale cu impact pozitiv asupra mediului și a unor schimbări durabile de comportament;
- Dezvoltarea unui simţ al responsabilității individuale și comunitare în raport cu natura.
Pentru mai multe detalii vă invităm să vizitați site-ul proiectului www.scoliverzi.ro.