Fish Forward – pește și fructe de mare alese responsabil | WWF

Fish Forward – pește și fructe de mare alese responsabil

rel=
© Jürgen Freund
Știați că Uniunea Europeană este cel mai mare importator de produse din pește și fructe de mare din lume și că 50% dintre acestea sunt importate din țări în curs de dezvoltare?

Știați că alegând corect produsele din pește ajutați atât familiile de pescari din țara de unde provine peștele respectiv, dar în același timp ajutați și stocurile de pește din tările respective să se refacă?

Însă cea mai importantă întrebare este: știți cum să deosebiți produsele din pește pescuit în mod durabil?

În Anul European pentru Dezvoltare (European Year for Development/EYD 2015) WWF demarează un proiect ce își propune să ofere un răspuns la această  întrebare importantă, printr-o campanie de informare ce promovează un viitor sustenabil pentru oameni și speciile de pește. Consumatorii din mai multe țări din Europa vor fi încurajați să privească dincolo de granițele geografice și să înțeleagă impactul social și de mediu pe care îl au prin alegerile pe care le fac atunci când cumpără produse din pește și fructe de mare.

WWF își propune să ofere informații și să crească nivelul de conștientizare al consumatorilor, sectorului de afaceri, precum și al autorităților despre modul în care alegerile responsabile pot face diferența – pentru oameni și natură.

Prin urmare, combaterea sărăciei la nivel global și progresul în ceea ce privește aspectele de mediu stau la baza acestui proiect finanțat prin fonduri europene.

Proiectul va fi implementat în 11 țări din Europa printre care și România, în perioada 2015-2017.

Mai multe informații vor fi disponibile în curând.

Acest proiect este cofinanțat de Uniunea Europeană.
Țările în care se desfășoară proiectul:
Austria
Bulgaria
Croația
Franța
Germania
Grecia
Italia
Portugalia
România
Slovenia
Spania