Expozitia itineranta Romania Salbatica | WWF

rel=
Parcul Naţional Rodna, locul în care a început povestea România Sălbatică
© Dan Dinu
WWF și Garanti Bank lansează marţi, 18 octombrie, în parcul Herăstrău din București, o expoziție de fotografie în aer liber dedicată celor mai sălbatice și spectaculoase locuri din cele 13 parcuri naționale ale României și din Delta Dunării. Expoziţia face parte din proiectul mai amplu România Sălbatică, o expediţie iniţiată de fotograful Dan Dinu în anul 2010, ale cărei destinaţii sunt toate cele 28 de parcuri naţionale, naturale şi geoparcuri din România, dar şi Rezervaţia Biosferei Delta Dunării .

Expoziția reprezintă o colecţie de 50 de fotografii, expuse pe panouri de mari dimensiuni. Imaginile prezintă locuri mai puţin cunoscute, dar cu adevărat spectaculoase, pe care Dan Dinu le-a străbătut în prima etapă a expediţiei, care a vizat toate cele 14 parcuri naţionale şi Delta Dunării.

Anul viitor, cea de-a doua etapă a expediţiei va completa colecţia cu imagini din cele 12 parcuri naturale și cele două geoparcuri. Rezultatul final va fi prima colecţie publică de fotografii de calitate din ariile protejate din România.

Expoziția din București, deschisă publicului până la 30 octombrie, este prima din cadrul unui turneu pe care expoziția îl va face în cele mai mari orașe din țară, până la sfârşitul acestui an și în prima jumătate a anului viitor

Pe www.romaniasalbatica.ro pot fi accesate galeria de imagini, jurnalul expediţiei, precum și detalii despre traseul expoziţiei în ţară.