EroiiPufosi | WWF

Animalele de pluș sunt supărate pe tine

Ursul de pluș, râsul și tigrul nu aveau nimic cu nimeni, dar acum sunt supărați pe toți oamenii. Pentru că au aflat povestea reală și ce viață grea au frații lor din sălbăticie.

Poveștile pe care copiii noștri le spun animalelor de pluș sunt pline de bucurie și inocență. Sunt povești despre curaj, despre frumusețea jocului și a imaginației, despre o lume în care binele iese mereu învingător. De la copiii noștri a învățat ursulețul de pluș ce înseamnă prietenia, tigrul cel pufos cât de importantă este loialitatea, iar râsul să zburde liber și fără teamă, de fiecare dată când iese la joacă.

Noi, oamenii mari, spunem din păcate o cu totul altă poveste animalelor din sălbăticie. E o poveste despre frică, despre gloanțe trase fără milă în ființe fără apărare, despre drujbe și topoare care lasă fără adăpost viețuitoarele pădurilor. O poveste care, cu siguranța i-ar îndurera pe cei mici, și care i-ar determina să-și ascundă de noi prietenii. E de înteles, deci, de ce animalele de pluș iubesc copiii, dar sunt supărate pe noi, oamenii mari.

Dar, împreună, putem face ceva! Putem opri răul și putem aduce lumea frumoasă a celor mici mai aproape de realitate.

Adoptă un tigru, un urs sau un râs de pluș, printr-o donație de 100 de lei și dăruiește-l unui copil. El va ști să-i arate fața inocentă a oamenilor. Iar noi, cei de la WWF, alături de tine, vom folosi resursele obținute pentru a salva tigri, urșii și râșii sălbatici de realitatea urâtă în care trăiesc de mult prea mult timp. Donează acum și hai să facem ca povestea spusă de copii, cea frumoasă, să fie și cea reală.

Simbolul unui ecosistem sănătos și animalul-legendă al României, ursul brun are nevoie de habitat intact și lipsa intervenției umane. Astfel, el va avea în continuare grijă de pădure, iar contactul cu omul va fi din ce în ce mai redus, așa cum este normal. Tu vrei să avem urși în continuare?

Adopta un urs și primești un urs de pluș

Cel mai timid dintre animalele pădurii, râsul, a dispărut din majoritatea țărilor europene. Noi încă îl mai avem, și deși nu este în conflict cu omul, precum ursul, este la fel de amenințat. Sperăm că și tu vrei să fim în continuare țara care înca mai are râși.

Adopta un ras și primești un râs de pluș

Ultimii 3900 de tigri au nevoie de ajutorul tău și al întregii planete, pentru ca specia să nu dispară. Am fost la un pas ca tigrul să devină istorie, însă primele semne bune au apărut. Vrei să te implici și tu în cel mai mare obiectiv global?

Adopta un tigru și primești un tigru de pluș

Ursul panda, simbolul WWF, adoră să doarmă mult, să mănânce bambus și nu în ultimul rând, să se joace. În sălbătice mai sunt mai puțin de 2000 de panda, iar acest lucru e posibil după mari eforturi, pentru că în 1970 mai erau doar 1000 de exemplare.

Adopta un panda și primești un panda de pluș