Earth Hour 2011 | WWF

rel=
Ateneul Roman inaintea si in timpul evenimentului Earth Hour
© Alexandru Tanasie
52 de orașe din România au stins luminile pentru o oră pe 26 martie, de la 20:30, alăturându-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie.

Clădiri cufundate în întuneric, spectacole la lumina lumânării, observaţii de corpuri cereşti sau concerte unplugged susținute de artiști locali sau de coruri de copii, marșuri simbolice și ateliere interactive- în felul acesta au ales oraşele din România să celebreze Earth Hour 2011.

În toate cele 52 de orașe, municipalitățile au întrerupt iluminatul instituțiilor publice și al clădirilor emblematice și au promovat ideea stingerii luminilor în rândul instituțiilor private, încurajând, totodată, cetățenii, să repete acest gest simbolic în locuințele lor.

Bucureştiul s-a numărat, ca şi în anii trecuți, printre capitalele lumii care au stins luminile în semn de susţinere a cauzei Earth Hour. La 20:30, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Opera Română, Teatrul Național București, Muzeul Național de Artă al României, Teatrul Național București, Biblioteca Centrală Universitară, Hotelul Hilton și Hotelul Intercontinental, alături de zeci de sedii de companii și instituții, s-au cufundat în întuneric timp de o oră.

Ca în fiecare an, WWF a invitat bucureștenii să sărbătorească Earth Hour, în cadrul unui eveniment care nu a implicat surse de curent, organizat împreună cu Primăria Municipiului București.

Sărbătoarea Earth Hour 2011 a început prin startul pentru Marșul Earth Hour 2011, organizat de WWF, împreună cu: Let`s Bike It, Mai Mult Verde, Green Revolution, Drumul Bicicletei, Ciclopromenada Nocturnă, Bate Șaua, Velo Bello și Bike Walk.

500 de bicicliști au luat startul marșului în Piața George Enescu, de unde au plecat spre Casa Presei Libere, străbătând mai multe artere ale orașului.

Marșul Earth Hour s-a încheiat tot în Piața George Enescu, la ora 19:00.

Începând cu ora 20:00 publicul s-a bucurat de un recital susținut de Corul Sound, iar la 20:30 luminile Ateneului Român, ale Bibliotecii Centrale Universitare, ale Hotelului Hilton și ale Muzeului Național de Artă au fost stinse timp de oră.

Primul minut din Ora Pământului a fost dedicat victimelor din Japonia, nu doar în București, ci în sute de orașe din întreaga lume.

Când toate luminile au fost stinse, Ambasadorul Earth Hour în România, Zoli Toth, a încântat publicul cu un concert Sistem 100% unplugged.

Parteneri în campania Earth Hour România 2011 sunt: Primăria Municipiului București, Ogilvy&Mather România, Elevate, Total Image Solutions, Star Education, Organizația Națională Cercetașii României, Let`s Bike It, Mai Mult Verde, Green Revolution, Drumul Bicicletei, Ciclopromenada Nocturnă, Bate Șaua, Velo Bello, Bike Walk, Asociația Euroland Banat, Asociația Recolamp, Societatea Astronomică Română de Meteori, Toi Toi și Leyza Târgu Mureș.

Parteneri media : Europa FM, UTV, Zile și Nopți, Trilulilu, Ziare.com, Ecofrecventa, Columna TV, Bio Planet, Good Food, CSR România, Photo Magazine, Connect.

Orașele Oficiale Earth Hour în 2011 sunt: București, Adjud, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tușnad, Bistrita, Botoșani, Brăila, Brașov, Buftea, Calafat, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Galați, Giurgiu, Horezu, Iași, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Salonta, Sighisoara, Slobozia, Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vatra Dornei, Zalău.

Companiile care au susţinut Earth Hour 2011 în România sunt: IKEA România, Lafarge, Hotel Intercontinental, Athenee Palace Hilton Bucharest, Intesa Sanpaolo Bank, Austral Trade, Antibiotice S.A.

Mai multe detalii despre campanie pe: www.earth-hour.ro.
Pentru noutăţi din campania internaţională: www.earthhour.org

Earth Hour 2011

© Alexandru Tanasie © Alexandru Tanasie © Alexandru Tanasie © Alexandru Tanasie © Alexandru Tanasie © Alexandru Tanasie © Alexandru Tanasie © Mihai Pana © Mihai Pana © Mihai Pana © Mihai Pana © Gabriela Dima © Mihai Pana © Gabriela Dima © Mihai Pana © Mihai Pana © Sorin Cenusa © Gabriela Dima © Mihai Pana © Gabriela Dima © Mihai Pana © Mihai Pana © Alexandru Tanasie © Alexandru Tanasie © ©Inter IKEA Systems B.V. 2011 © ©Inter IKEA Systems B.V. 2011 © ©Inter IKEA Systems B.V. 2011 © ©Inter IKEA Systems B.V. 2011 © WWF © WWF © WWF © WWF © WWF © WWF © Georgiana Girboan © WWF © WWF © Mosoi Stefan © WWF © Andrei Matache © WWF © Sorin Hotea © WWF © WWF © WWF